vintage raj

Bacate svoju "staru kramu"? Vlasnik ovog stana rado bi je udomio!

bijeli stan barcelona
Foto: Decoholic
1/14
21.08.2019.
u 11:33

Prostrani stan mladog para u kojem dominira bijela boja vješto je začinjen šarmantnim detaljima u zanimljivim nijansama

U San Gervaisu, jednom od kvartova Barcelone dizajnerski studio Espacio en blanco dobio je u zadatak temeljitu adaptaciju prostranog stana od 150 četvornih metara.

Osim drvenih prozora, sve ostalo u stanu je obnovljeno - vrata, podne obloge, uglavnom od epoksi smole i u manjoj mjeri keramike te je stavljena nova boja na zidove, rasvjeta i namještaj pretežno u bijelim tonovima.

Foto: Decoholic

Cilj je bio stvoriti udoban i funkcionalan prostor koji će odisati toplom, domaćom atmosferom. Po načinu uređenja, stan je pravi primjer eklekticizma u kojem se isprepliću minimalizam, vintage i skandinavski stil.

Foto: Decoholic

Kako bi što zanimljivije koncipirali kuhinju i ukazali koliku važnost ona predstavlja vlasnicima, na zidove su smjestili police s nizom knjiga s kuharskom tematikom te praktičnim priručnicima. Iako zauzimaju značajan dio kuhinjskog zida, police zbog svoje bijele boje i ravnih jednostavnih linija ne zagušuju prostor i ne dominiraju njime.

Foto: Decoholic

Dodatna dinamika u prostor kuhinje unesena je detaljima u tirkiznoj boji te crno-bijelim pločicama. I u ostataku stana na bijelu podlogu unešeni su koloritički detalji, koji oplemenjuju prostor. Dobar dio tih detalja je u vintage stilu, što daje poseban šarm i toplinu ovom peterosobnom stanu.

Foto: Decoholic

>>Crno bijela elegancija na skandinavski način

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije