Sajam

Ambienta ima brojne novitete, a najviše pažnje privlači dizajnerska rasprodaja s popustima do 70%

09.10.2019.
u 16:04

Ovogodišnja Ambienta drukčija je od svih dosadašnjih i to zbog nekoliko stvari. Ljubitelje dizajna svakako će veseliti posjetiti paviljon 5 u kojem je smješten Design Zone, ali veća i raskošnija nego ikad prije

Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, otvorila je svoja vrata na Zagrebačkom velasajmu po 46. put, s čak 461 izlagačem, što domaćim što stranim, u čak deset paviljona.

No, ovogodišnja Ambienta drukčija je od svih dosadašnjih i to zbog nekoliko stvari. Ljubitelje dizajna svakako će veseliti posjetiti paviljon 5 u kojem se smjestila Design Zone, ali veća i raskošnija nego ikad prije, prije svega zahvaljujući Nikoli Radeljkoviću koji je autor izmjenjenog koncepta, koji izgleda ovako: u prizemlju su se smijestili već renomirani brendovi od kojih svakako valja spomenuti Drvonu koja oduševljava originalnim rješenjima za maksimalnu iskoristivost prostora te Tech Garden koji oduševljava zelenim zidovima od žive mahovine.

Svakako valja spomenuti i kutak posvećen kaminima u kojem su okupljeni vodeći proizvodači koji predstavljaju nove i dizajnerski vrlo atraktivne kamine. No, prava dizajnerska priča nalazi se na galeriji gdje ove godine, ponovno, izlažu domaći i strani premium brendovi poput Artisana, Blue Taga, Dizz Concepta, Nunca, brenda Mila&Milli iza kojeg stoji Ivić Pašalić, Prostoria, Regeneracija iz Zaboka, odnosno redom dizajnerske kuće ovjenčane prestižnim svjetskim dizajnerskim nagradama.

Druga posebnost ovogodišnjeg sajma je Art Fair Zagreb kojeg vodi Ante Potočnjak, a koji se smjestio u paviljonu 6. Svoje radove ovdje prestavljaju slikari, kipari i fotografi, a održat će se i aukcija umjetnina na kojoj će se moći nabaviti 300-tinjak klasika hrvatske suvremene umjetnosti (poput Ivana Kožarića, Julija Knifera...), neki od značajnih predstavnika hrvatske konceptualne umjetnosti (Ivo Gattin, Braco Dimitrijević...), do važnih predstavnika mlađe generacije suvremene hrvatske umjetnosti (Kristijan Kožul, Marko Tadić...). Aukcija svih izloženih umjetnina održat će se u paviljonu 7A, u subotu 12. listopada s početkom u 13 sati, a drugi dio aukcije bit će u 17 sati. No, ono što je privuklo najviše pažnje građana, uz svečano otvorenje, svakako je još jedan novitet - dizajnerska rasprodaja koja kupcima nudi kupnju po 30 pa sve do 70 posto nižim cijenama. A na rasprodaji sve same dizajnerske divote, većinom s potpisom Prostorie - od lampi, preko klub stolića, stolaca i fotelja pa sve do onog po čemu su prepoznatljivi diljem svijeta - kauča, sofa i kutnih garnitura.

Naravno, otvorenje sajma specifično je i po govorima političara, pa je tako ministrica poljoprivrede Marija Vučković naglasila kako je šumsko bogatstvo jedno od najvažnijih javnih dobara koje imamo i kako se prema njemu ne možemo neodgovorno odnositi.

Dakako, svaki dan sajam pun je brojnih predavanja i radionica, pa će tako sutra program krenuti u 10 sati sa stručnim skupom "Ambienta za arhitekte", a popodne će biti predavanje  - PRODUKTEKA "Proizvodnja namještaja" s početkom u 14,30 sati. U petak u 17 sati bit će svečana dodjela nagrada najboljima, a u subotu skup "Dizajn namještaja u Hrvatskoj" s početkom u 11 sati.

 

Ambienta je otvorena do nedjelje, 14. listopada, radno vrijeme je od 10.00 do 19.00 sati, a od petka do nedjelje do 20.00 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije