uređenje doma

Ako volite pretjerivanje i gomilu stvari u domu, obožavat ćete ovaj trend za 2023.

BoConcept
07.01.2023.
u 07:00

Znamo da je u posljednjih nekoliko godina interijerima vladao minimalizam. No, to je vrijeme prošlo pa današnji trendovi ponovno nameću bogate uzorke, boje i slojevitost

Ova godina donijela je sa sobom nove trendove u svijetu dizajna interijera. Možda ćete pomisliti da je teško svake godine pratiti trendove uređenja i da je to samo za one dubokog džepa. Nije potrebno slijepo pratiti trendove, ali zašto ponekad ne bismo unijeli malo veselja i osvježili prostor u kojem živimo nečim novim? 

Foto: BoConcept

Za ljubitelje ekstravagancije ovo je idealna prilika da se izraze na svoj (pomalo otkačeni) način i da počnu raditi na promjenama u domu. Znamo da je u posljednjih nekoliko godina interijerima vladao minimalizam. No, to je vrijeme prošlo pa današnji trendovi ponovno nameću bogate uzorke, boje i slojevitost. Sada si slobodno možete dati oduška i igrati se bojama i uzorcima bez straha da ćete pretjerati. Znamo za onu poznatu koja kaže “manje je više”, no ako želite biti u trendu, onda ona u ovom slučaju ne vrijedi. Dakle, maksimalizam je zavladao svijetom dizajna interijera pa slobodno možete zaboraviti bijele zidove i pročišćene linije.

Foto: IKEA

Jedan ili više zidova obojite željenom intenzivnom bojom ili ih presvucite tapetom s bogatim uzorkom. Hrabro ubacite ultraljubičasti, zeleni ili ružičasti kauč u dnevnu sobu, perzijski tepih i druge detalje koji će upotpuniti cjelokupan vizualni dojam ekstravagancije.

Foto: BoConcept

Posebno je to vidljivo u spavaćim sobama koje su tijekom pandemije postale kreativna utočišta u kojima su ljudi eksperimentirali, primjerice, estetikom weirdcore. Ovaj oblik maksimalističkog samoizražavanja nastavit će rasti i u ovoj godini. S druge strane, dosadno uređenim domovima odzvonilo je u mjesecima pred nama. Ljubitelji interijera sada nalaze mjesta u svom domu za isticanje ‘čudnog’ dizajna, dekora s gljivama i fantasy umjetnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije