novo u gradu

Ako volite kuhati, najbolja stvar koju sebi, ili dragim ljudima, možete pokloniti radionica je za 35 eura

02.10.2025.
u 12:17

Sudionici će raditi tri vrste dim-suma, a to su: Har Gao – osnovni dim sum (pareni), Siu Mai – vrsta kineske knedle od tankog tijesta koje je oblikovano poput male košarice, napunjeno mješavinom mljevenog mesa (najčešće svinjetine i/ili kozica), gljiva, začina i ponekad povrća te Sesame Prawn Toast – prženi tostirani komad tosta premazan pastom od kozica (škampa), posut sezamom i pržen do zlatno-smeđe boje – najčešće u dubokom ulju

Panazijski restoran YEZI u hotelu art'otel Zagreb predstavio je novi koncept dim sum radionica, koje će se održavati jednom tjedno, svaki petak od 10. listopada 2025. od 16 do 18 sati. Ovaj restoran, koji je poseban upravo zbog bogate ponude dim suma, polaznicima nudi priliku naučiti pripremati autentične dim sum delicije na prvoj radionici i degustirati ih. A ako se odlučite za ovu radionicu reagirajte brzo - cijena od 35 eura uključuje piće dobrodšlice, koktel, dva sata učenja i degustacije. S obzirom da je broj mjesta ograničen, a cijena odlična - prijavite se čim prije.

Ako vas sve gore navedeno nije impresioniralo, vrijeme je za "teško oružje". Naime, radionicu vode glavni chef Dino Knežević i dva sous chefa koji će polaznike naučiti pripremati autentične dim sum delicije. Radionice su zamišljene kao kratko i interaktivno putovanje kroz povijest dim suma uz praktičnu pripremu, a svaki polaznik će dobiti  detaljne recepte za spremanje dim suma kod kuće. 

Sudionici će raditi tri vrste dim-suma, a to su: Har Gao – osnovni dim sum (pareni), Siu Mai – vrsta kineske knedle od tankog tijesta koje je oblikovano poput male košarice, napunjeno mješavinom mljevenog mesa (najčešće svinjetine i/ili kozica), gljiva, začina i ponekad povrća te Sesame Prawn Toast – prženi tostirani komad tosta premazan pastom od kozica (škampa), posut sezamom i pržen do zlatno-smeđe boje – najčešće u dubokom ulju.

„Svrha ovih radionica je približiti zainteresiranima ovu vrstu kuhinje, koja je u ponudi restorana YEZI Zagreb. Na prvoj dim sum radionici smo prezentirali kako mi općenito funkcioniramo u kuhinji i kako se kod nas sve radi od nule. Dim sum je perjanica našeg menija, trenutno imamo 14 vrsta u ponudi i gosti sve varijacije vole. Očekujemo dobar interes za radionice jer smo mi restoran koji je posebno poznat po raznovrsnoj dim sum ponudi. Uskoro nam izlazi i novi sezonski meni, uvrstit ćemo par novih jela, cilj je ukomponirati vrganje, jadranske kozice, radimo i novi dim sum s mesom morskog ježa, bijelog tartufa i jadranskih tiger kozica, a uskoro kreće i naš popularni brunch,“ – izjavio je Dino Knežević, glavni izvršni chef s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima.

Sve informacije objavljene su na društvenim mrežama i web stranicama restorana YEZI Zagreb. Uz regularnu a la carte ponudu, u restoranu YEZI Zagreb uvijek je prisutan i sezonski meni. Svake nedjelje od 19. listopada od 12 do 15 sati u restoranu YEZI Zagreb u ponudi će biti YUM CHA brunch po uzoru na YEZI Rome restoran iz hotela art'otel Rome.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata