ambienta

Ako opremate dom sutra obavezno potegnite do Velesajma

ambienta
Goran Jakuš/Pixsell
11.10.2022.
u 15:04

Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, Ambienta je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostor

AMBIENTA, 49. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se od 13. do 16. listopada na Zagrebačkom Velesajmu.

Zahvaljujući pokroviteljstvu Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Grada Zagreba te uz partnera Hrvatske šume i Talijansko hrvatsku gospodarsku komoru, Ambienta i ove godine predstavlja tematski kvalitativan i sadržajan izlagački program potvrđujući status nacionalnog središnjeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

 

U paviljonu 5 na 6.500 kvadrata izložbenog prostora svoje proizvode i usluge prezentirat će 146 izlagača iz 12 zemalja.

Zemlje sudionice: Belgija, Bosna i Hercegovina, Danska, Francuska, Hrvatska, Italija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Slovenija, Španjolska.

ambienta
1/8

Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, Ambienta je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora. Povrh svega posebna cjelina - Design Zona predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, dok prateća izložba umjetnina -  Art Fair donosi umjetničku nadgradnju slikarskim djelima. U sklopu sajma posebno je zastupljen i segment industrijskog programa opreme HoReCa kao i dio izlagača iz segmenta Građenje i opremanje.

 

Pored izlagačkog segmenta uz predstavljanje noviteta u pripremi je tematski cjelovit stručni i edukacijski program.

Hrvatska komora arhitekata, 13. i 14. listopada, organizira dvodnevnu konferenciju „Standard i cijena arhitektonskih usluga“. Glavni cilj Konferencije je detaljnije informiranje članstva, ali i hrvatske stručne i zainteresirane javnosti  o standardima arhitektonskih usluga u europskim zemljama, uobičajenim razinama opsega i sadržaja arhitektonske projektno-tehničke dokumentacije te aktualnim stanjem cijena arhitektonskih usluga u EU.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Na Konferenciji će govoriti arhitekti iz Austrije, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Velike Britanije, iskusni projektanti i eksperti za pitanja standarda i cijena arhitektonskih usluga.

Partner sajma je Talijansko-hrvatska gospodarska komora koja će, u subotu, 15. listopada organizirati Okrugli stol "Čovjek u središtu projektiranja" s temama: Ekološka tranzicija, Energetska i okolišna održivost, restauracija i obnova baštine u stambenim jedinicama pod zaštitom uz prisustvo tri renomirana talijanska arhitekta Ing. Corrado Faglioni, Enerplan Spa, Ing. Leonardo Mondini, Arklook Srl, Arch. Shaghayegh Vahidi, Arklook Srl uz Adu Kezić iz A1 Formata.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Predavanje stručnjaka Energetskog instituta Hrvoje Požar na trenutno aktualnu temu "Učinkovito korištenje energije u kućanstvu" kao i predstavljanje aplikacije "Provjera učinkovitosti uređaja" pomoću koje građani mogu odabrati učinkoviti uređaj. Aplikacija na jednostavan način pruža mogućnost usporedbe i izračunava operativne troškove za modele proizvoda koje odaberete i to u ukupnom vijeku trajanja proizvoda. Time se olakšava odluka za odabir kupovine optimalnog modela novog kućanskog uređaja.

Udruga Glas poduzetnika, u četvrtak, 13. listopada, organizira konferenciju na temu „BUILD YOUR BUSINESS“. Glavni cilj Konferencije je detaljnije informiranje poduzetnika iz graditeljstva, arhitekture, uređenja interijera i eksterijera, te studenta i budućih poduzetnika o mogućim načinima vođenja svog poslovanja, protupotresnim sustavima gradnje, vještinama pregovaranja, kao i marketingu i odnosima s klijentima.

ambienta
1/10

Na Ambienti 2022 predstavit će se izlagači koji će predstaviti namještaj za stanovanje, poslovne prostore, hotele i ugostiteljske objekte, dizajnerski namještaj te proizvode i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje.

DOMUS DECORUM razvio je inovativan holistički pristup uređenja poslovnih prostora pod nazivom URED NOVOG DOBA kojemu je svrha dobrobit ljudi koji rade u održivom i zdravom prostoru potičući produktivnost, fleksibilnost i inspiraciju za nove kreacije. Tim Lana Anderson i Mejra Mitrovich brinu se i osmišljavaju prostore koji su dizajnirani za budućnost a temelje se na: detekciji svih nepovoljnosti radnog prostora (zračenja, analiza okružja), prijedlozi za optimalan razmještaj namještaja, opremanje u skladu s prirodnim rješenjima - materijali, ergonomija, estetika, biofilija u prostoru, smart rješenja za čisti zrak, smart rješenja za svjetlost i buku, smart rješenja za zdravu i pitku vodu. Njihovi partneri Smart Way, Blue Air, Iverpan i Bioeterica predstavit će svoje ekološke proizvode koje ćete moći upoznati, isprobati te kupiti po promotivnim cijenama.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

FOREST STEWARDSHIP COUNCIL® (FSC®) je međunarodna, neprofitna i nevladina organizacija posvećena promicanju ekološki primjerenog, društveno korisnog i ekonomski isplativog gospodarenja svjetskim šumama. Na ovogodišnjoj Ambienti sudjeluju radi podrške i promicanja FSC certifikacije u Hrvatskoj te slave 20 godina FSC certifikacije hrvatskih šuma.

TABUSHI LILIPOP DESIGN - asortiman se sastoji od nekoliko dizajniranih taburea, čak i multifunkcionalnih - sa spremištem, nekoliko modela barskih stolica i fotelje.

Ovogodišnji novitet, kako bi Tabushi uvijek mogao biti uz vas, je i modni dodatak Tabushi torbica. Torbica Lili izrađena je od brodskog skaja, lako se održava i u nju stane čudo svega, uvjerite se sami!

TOP2FLOOR - boutique fine keramike i sanitarne opreme, keramičke pločice za svačiji ukus. Maksimalno ili minimalno, ako ste neodlučni, oko odabira sa savjetima pomoći će vam TOP2FLOOR stručnjaci. Više ne morate zamišljati svoju kupaonicu iz snova. Doživite je uz pomoć besplatne 3D vizualizacije.

biOrb - idealan za sve koji vole ribice i biljni svijet. S jedinstvenim asortimanom akvarija i terarija u svoj dom unesite ljepotu morskih dubina. Dizajnirajte svoj podvodni svijet kombinirajući biOrb akvarij s opsežnim asortimanom skulptura, biljaka i dekora. Ako pak više volite biljni svijet, posadite orhideje, razne biljke ili mahovine u terarij za fascinantan izgled tropske šume.

ZETRA MONT - umjetne ograde i travnjaci. Zetra Mont predstavlja visokokvalitetne ograde za interijere i eksterijere. Razni modeli umjetnih travnjaka s 10 godina garancije i umjetne modularne ograde s 5 godina garancije.

LOGNITURE predstavlja na ovogodišnjoj AMBIENTI raznovrsnu ponudu suvremenog unikatnog dizajna namještaja/funkcionalne skulpture ručno izrađenih iz komada drveta popraćenih jedinstvenom abstraktnom fotografijom fragmenata u prirodi koji će potaknuti vašu maštu na razmišljanje.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

APPARIS GRUPA D.O.O distributer je urbane opreme, ali i proizvođač metalne galanterije. Novitet na sajmu Ambienta su Mr.Fill pametni solarni koševi. Ekološki i tehnički osviješteni gradovi problem s otpadom ne žele prepustiti slučaju, Mr.Fill spremnici pokazali su se kao idealni partner u rješavanju problema otpada po gradovima.

FITOM COMMERCE predstavit će izložbu kutnih garnitura, kreveta i madraca dostupnih za izradu po mjeri. Od noviteta predstavit će modularne kutne garniture koje se slažu po elementima.

Tvrtka ART DIVISION  je specijalizirana za izradu naprednih #webAR rješenja koristeći tehnologiju proširene stvarnosti. Tvrtkama nude mogućnost da njihovi kupci isprobaju proizvode u svojem prostoru direktno s njihove web stranice pomoću 3D tehnologije i proširene stvarnosti.

VIDIME na svojem izložbenom prostoru predstavlja proizvode i različite uzorke foto tapeta i zidnih obloga od poliuretana uz video projekciju montaže zidnih obloga. Od noviteta na hrvatskom tržištu predstavit će - Panespolove zidne obloge od poliuretana. Zidne obloge su vodootporne, nisu zapaljive i vrlo jednostavno se postavljaju.

ALEDO NAMJEŠTAJ sve za dnevne i spavaće sobe, tapecirani namještaj, kreveti, stolovi te elegantne i udobne stolice. Tu je i specijalna ponuda kvalitetnih madraca testiranih u institutima za ispitivanje kvalitete, a u ponudi su tepisi i staze kvalitetnog materijala u raznim dizajnima i dimenzijama.

CAROLINE sustav - Concepts HR, inovativni i univerzalni sustav prezentacije i opremanja, lako je riješiti dizajn izloga, zidova, iskombinirati samostojeće elemente u središnjem dijelu prostorija koji istovremeno služe i kao razdjelnici prostora i elementi prezentacije i brojne druge elemente. Tu je i poseban KONFIGURATOR za univerzalni CAROLINE sustav opremanja i prezentacije koji možete jednostavno i besplatno odmah preuzeti.

PAVIĆ PLAST - madraci, kreveti i tapecirani namještaj

ERA DESIGNED FURNITURE - namještaj koji su osmislili domaći dizajneri, a proizvodi se isključivo u Hrvatskoj. Visokokvalitetan namještaj s dugim jamstvenim razdobljem. Naglasak je na drvu, njegovu mirisu i boji bez kemikalija. Svi proizvodi od drva izrađeni su od drva koje je certificiralo Vijeće za upravljanje šumama.

ENTIA – predstavit će sustav pametnih kuća, proizvode visoke tehnologije koji prenose funkcionalnost pametnoga doma u sve domove i objekte

DREAMHOOD WALLPAPERS - sve tapete se izrađuju specifično prema ambijentu kako bi krajnji proizvod bio skrojen prema vašoj mjeri.

GITA LAMPSHADES – ručno izrađuju sjenila, lampe i lustere izrađene od kvalitetnih dizajniranih tkanina. Na ovogodišnjoj AMBIENTI očekuje vas puno noviteta, boja, uzoraka i neobičnih kombinacija.

INTERNORM PROZORI - VRATA - od bravarske radionice s jednim zaposlenikom do najveće europske marke prozora s međunarodnim poslovanjem! INTERNORM proširuje asortiman s tri istaknuta proizvoda: novi prozori KF 510, HF 510 i dizajnerska ulazna vrata obećavaju kvalitetu, dizajn i sigurnost za najveću udobnost stanovanja.

MOEL OFFICIAL je specijalizirani proizvođač i maloprodaja visokokvalitetnih proizvoda za vaš dom.

TINK THINGS - hrvatski dječji namještaj koji je nagrađen na sajmu u Milanu. Dječji stolci koje je osmislila zagrebačka produkt-dizajnerica Dorja Benussi pravo su malo čudo: osim kao klasični stolac, mališanima će poslužiti i kao utočište, ljuljačka, tajno skrovište... Uz praktičnu stranu, taj inovativni senzorni namještaj djetetu pruža ugodu i poticaj za emotivni i fizički razvoj.

MALE KUĆE će prezentirati dva modela mobilnih kućica s terasom Leona 24 i Leona 33. Male kuće nude najbolju tehnologiju izgradnje mobilnih kućica na hrvatskom tržištu.

MILY DIZAJN  je specijalan dizajn čarobne Epoxy bajke koji sadrži unikatne specijalno ručno izrađene proizvode namještaja.

Posebno se ponose blagovaonskim stolovima dimenzija od 1-7 metara, izrađenim posebnom metodom dizajna sa epoxy smolom.

CREATIVE-CABLES STORE ZAGREB je inovativna talijanska kompanija uz koju rasvjeta u bilo kojem prostoru dobiva jednu sasvim drugačiju dimenziju. S Creative Cables, rasvjetu je tehnički i stilski moguće prilagoditi svakom interijeru što ovu trgovinu rasvjetom čini potpuno drugačijom od drugih. Kombinacijom elementa moguće je dizajnirati preko 100.000 različitih rasvjetnih tijela. Pristupačnim cijenama i potpuno individualnim pristupom svakom lusteru, zidnoj ili stolnoj lampi, visećoj ili podnoj lampi Creative Cables širi se po cijelom svijetu i ima sve više oduševljenih privatnih kupaca, arhitekata i dizajnera interijera. Na sajmu Ambienta Creative Cables želi potencijalnim kupcima i partnerima pokazati ne samo standardna rasvjetna rješenja već i nov i potpuno prilagođen pristup dizajniranja rasvjete, kao i nekoliko noviteta u ponudi za još više kreativnosti i individualnosti.

TAPETARIJA FRANJIĆ izlaže vlastite proizvode, a posjetitelji sajma mogu uživo pogledati i isprobati proizvode, uvjeriti se u kvalitetu izrade te iskoristiti velike mogućnosti i fleksibilnost prilikom narudžbe idealnog proizvoda po mjeri za vlastiti dom.

DIATEH DOO SYS  - SUVREMENE TEHNOLOGIJE 3D printanja betona, mini tvornica betona, izrada modela i uzoraka od armiranog betona. Servis automatiziranih strojeva, programiranje PLC-a. Proizvodnja i prodaja dijamantnog alata za rezanje, bušenje, brušenje i poliranje betona, asfalta, granita, mramora...

ALT OPREMA iza naziva #Metropolitán stoji raznolika kolekcija namještaja za dom koja naglašava temeljnu ravnotežu između udobnosti, stila i funkcionalnosti, a karakterizira je tehnološki napredak u izradi.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Tvrtka GASTRO STIL D.O.O., zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u poslovanju sa profesionalnom opremom za ugostiteljstvo, predstavit će najnovije svjetske trendove. Kao jedan od noviteta izdvaja se #JOSPER pećnica na drveni ugljen, elegantni spoj roštilja i pećnice, kojom se postiže hrskavost, zadržavanje sočnosti te željeni okus. Također, kao ekskluzivni distributer ANGELO PO ugostiteljske opreme, predstavlja se ponuda uređaja koji prate njihovu filozofiju - pouzdanost, etičnost, kvaliteta, sigurnost te smanjenje utjecaja otpada na okoliš.

Tapete po mjeri zida, art printevi, originalne slike akademske slikarice MIRNA SIŠUL. Na sajmu Ambienta predstavit će novi materijal za tapete SATIN PREMIUM uz 20% popusta tijekom sajma. Na svojem izložbenom prostoru organizirat će nagradnu igru za posjetitelje.

PEVEX d.d. je prvi hrvatski trgovački lanac, vodeći u prodaji neprehrambenih proizvoda. Pevex ima 27 prodajnih centara diljem Hrvatske i prvi je izbor u za kupnju proizvoda za izgradnju, opremanje i uređenje doma i vrta. U ponudi će imati najbolji izbor LED, OLED i QLED televizora.

Jesenska aukcija 2022 Aukcijske kuće Kontura koja će se održati u subotu, 15. listopada donosi 55 umjetničkih ostvarenja. Među ostalim autorima nalaze se imena poznatih umjetnika: Gordana Bakić, Anka Bestal, Dubravko Budić, Josip Crnobori,  Bela Čikoš Sesija, Danko Friščić, Mladen Galić, Otona Postružnika, Nikole Reisera, Vjenceslav Richter, Vilima Svečnjaka, Paulina Jazvić, Ivo Kalina, Ana Barbić Katičić, Koraljka Kovač, Miron Makanec, Slavko Marić, Marijan Molnar, Edo Murtić, Dimitrije Popović, Oton Postružnik, Zora Preradović, Nikola Reiser, Ivo Režek, Vjenceslav Richter, Vilim Svečnjak, Ljudevita Šestić,  Marino Tartaglia, Slavko Tomerlin, Josip Vaništa, Ivo Vojvodić, Milivoj Uzelac. Tu su i dva brončana odljeva (A.G. Matoš i Autoportret) kipara Branka Ružića (1919 – 1997) te njegov jedinstveni rad u drvu („Životinja“).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije