LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Adaptacija zagrebačkog stana uključuje i skrivene ormare

Uski dugi hodnik pun je nevidljivih ormara koji su projektirani u svim tlocrtnim udubljenjima. Izvedeni su u bijelom iveralu visokog sjaja tako da se u kombinaciji s bijelim zidovima primjećuju tek nakon otvaranja vrata
18. svibnja 2020. u 07:00 0 komentara 9959 prikaza

Projektni zadatak postavljen pred arhitekticu Gordanu Đerić bilo je temeljito uređenje klasičnog stana u moderan ugodan dom za mladu tročlanu obitelj. Stan na zagrebačkom Jarunu, prema idejnom rješenju, dobio je na prostranosti i funkcionalnosti, s naglaskom na povezivanje dnevnog boravka i kuhinje u jedinstveni prostor.

 | Autor :

Sasvim novi izgled dobila je i kupaonica te dugački hodnik koji je u prvobitnom tlocrtu bio gotovo neiskorišten.

Najljepši dio ovog posla je kad investitori vjeruju arhitektu. Mi smo „kliknuli" već na idejno rješenje – kaže Gordana Đerić, dodajući kako je njezin posao, uz temeljitu rekonstrukciju, bilo i dizajniranje namještaja koji će funkcionalnošću ispunjavati sve uvjete, estetikom zadovoljiti dogovorene kriterije, a istodobno stan rasteretiti.

 | Autor :

Nakon rušenja nepotrebnih zidova i dobivanjem jedinstvenog prostora, namještaj je pokazao svu ljepotu budućeg doma. Postojeće police za knjige dimenzijama su se uklopile uz sjedaću garnituru.

 | Autor :

Ulazni dio stana dobio je bijele ugradbene ormare smještene u knauf koji su tako kuhinju odvojili od ulaznog hodnika. Srce cijelog tog prostora je šank koji ima tri funkcije – osnovna namjena mu je da bude prostor za blagovanje, ali da se njegov dio iskoristi i kao radna ploha.

 | Autor :

Uz šank je postavljen i stol kao njegov sastavni dio, a u kombinaciji s prozirnim stolcima nimalo ne opterećuje prostor. Treća funkcija šanka je dodatno spremište – u ladicama i u središnjem kubusu – ormariću koji služi za ostavljanje boca pića, pribora, čaša...

 | Autor :

Kupaonica je dobila novi izgled izbacivanjem perilice za rublje i klasične kade. U niši je ugrađen umivaonik iznad kojeg je postavljen spušteni strop sa zvjezdanim nebom. To „nebo" ogleda se u ogledalu na vratima kupaonskog ormarića i cijeli prostor vizualno čini većim.

 | Autor :

Uski dugi hodnik pun nevidljivih ormara koji su projektirani u svim tlocrtnim udubljenjima. Izvedeni su u bijelom iveralu visokog sjaja tako da se u kombinaciji s bijelim zidovima primjećuju tek nakon otvaranja vrata. U jedan od njih smještena je i perilica rublja. U funkciji vizualnog povećanja prostora su i velika ogledala postavljena u punoj visini. U niši su postavljeni i reflektori pa je hodnik postao elegantna poveznica glavnog dijela stana sa spavaćim dijelom.

 | Autor :

Roditeljska spavaća soba uglavnom nije mijenjala izgled, uz već postojeće ugradbene ormare opremljena je krevetom iz Ikee. Slično je namještena i dječja soba - odabrani namještaj je u bijeloj boji, dok je prostor oživljen s veselim prugastim sagom. Zanimljiv detalj na zidovima su moderne naljepnice u obliku krugova i umjetnički radovi mlade vlasnice.

odličan miks Crno-bijelo potkrovlje u Zagrebu oduševljava odličnim rješenjima Inspiracija Par trikova kako biste i vi uredili svoj dom kao dizajner interijera adaptacija Malo novca, a odličan interijer? Ovaj zagrebački stan dokaz je da se može!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.