Isprobajte!

5 ideja za moderan i trendy dnevni boravak u neutralnim tonovima

Zara Home
17.05.2021.
u 11:33

Nikad ne podcjenjujte snagu neutralnih boja i elemanata u domu. Iako tamniji tonovi pronalaze svoje mjesto u domovima diljem svijeta, zapravo će namještaj i zidovi u neutralnim tonovima dramatično promijeniti atmosferu sobe

Kupnja namještaja i opremanje životnog prostora mogu biti prilično stresni, posebice ako nemate iskustva i ako vam je budžet tanak. No napravite li dobru strategiju, i to je vrlo izvediv zadatak. Najvažnija stavka u opremanju dnevne zone jest kauč. Vodite računa da je dovoljno velik, da se svojim dimenzijama uklapa u prostor, da je od tkanine koja vam odgovara – imate li mališane i/ili kućne ljubimce, puno je bolji izbor kožni namještaj jer se mrlje i dlake puno lakše uklanjaju. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by living.hr (@living.hr)

Kada ste barem okvirno odredili što želite, čeka vas možda i najteži zadatak – pomiriti željeno s realnim, odnosno ugurati svoj namještaj iz snova u svoj budžet. 
 Pokažete li se i u tome uspješnima, nakon što kupite željeni kauč, krenite graditi ostatak svoje stilske priče.

Odlučivanje kako rasporediti namještaj u maloj dnevnoj sobi može biti prava zagonetka. Male dimenzije ograničavaju mogućnosti, ali pravi raspored može stvoriti funkcionalan prostor koji se čini veći nego što jest. Isprobajte ove trikove za raspored namještaja za malu dnevnu sobu kako biste maksimalno iskoristili prostor.

U malom boravku ključno je organizirati namještaj oko određene žarišne točke. TV, kamin, prozor ili zidni dekor mogu poslužiti kao vizualno središte sobe. 

Održavanje otvorenog prostora u sredini može se činiti dobrim načinom da mali dnevni boravak izgleda veće, ali zapravo je suprotno. Izbjegnite to povlačenjem sofe i stolica od vanjskih zidova. Okupite namještaj u središtu sobe kako biste stvorili ugodno područje za razgovor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by living.hr (@living.hr)

U malim dnevnim boravcima se za postizanje otvorenog i urednog izgleda treba poslužiti prokušanim dizajnerskim trikom. Kominirajte veće komade namještaja poput kauča i fotelja s malim stolićima koji ne zauzimaju puno mjesta. Obavezno nađite mjesta za raskošne lampe i za ogledala s obje strane prostorije.

Foto: Zara Home

Nikad ne podcjenjujte snagu neutralnih boja i elemanata u domu. Iako tamniji tonovi pronalaze svoje mjesto u domovima diljem svijeta, zapravo će namještaj i zidovi u neutralnim tonovima dramatično promijeniti atmosferu sobe. Osim toga, upravo su neutralne nijanse jedan od glavnih trenodva ove godine, a evo kako ih pametno ukomponirati u svoj dom:

1/12

Zemljana paleta savršena je u kombinaciji s bogatim plavim bojama. Tonovi prirodnog drva dodatno će doći do izražaja u kombinaciji s prirodnim zelenilom i zanimljivim keramičkim detaljima.

Upotrijebite paletu boja za poboljšanje svjetlosnih aspekata u bilo kojoj sobi, posebno onoj u kojoj provodite većinu vremena tijekom dana. Podtonovi nježnih neutralnih nijansi pomažu dodati toplinu. Korištenje neutralne baze, umjesto recimo blijedo sive, može poboljšati, na primjer, naizgled hladnu i mutnu prostoriju koja gleda na sjever.

Foto: Zara Home

Boje gline, treseta, krede, ilovače odličan su izbor posebno ako u prostoru imate detalje u sivim i smeđim tonovima. Ove neutralne boje nijanse omekšat će prostor i dati mu toplinu. Ovako stvoren kontrast je manji od kontrasta tamnijih nijansi, pa stoga potiče povezanost, suradnju i osjećaj harmonije u domu.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije