LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Iskoristite zidove i napravite svoj prostor atraktivnim i zanimljivim

Zidnu plohu bez namještaja, praznu ili ukrašenu dekoracijama, učinite atraktivnom i privlačnom tako što ćete je “okupati” akcentnom rasvjetom. Rasvjetu možete montirati na ovjesno uže ili reflektore ugraditi u strop
18. studenoga 2021. u 06:44 0 komentara 2128 prikaza
Foto: Thinkstock

Zidna površina osnovni je element svakog prostora te je ona idealna baza za isticanje i dekoriranje interijera. Vizualno intenzivnije doživljavamo okomite plohe od horizontalnih u interijeru pa ih je stoga potrebno i urediti sukladno cjelokupnom uređenju prostora.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Razni su načini dekoriranja zidnih površina, a to mogu biti: rasvjeta, različite zidne obloge, biljke, slike i drugi dekorativni elementi. Sve njih možete primijeniti u bilo kojoj prostoriji vašeg doma sukladno s veličinom prostorije i njenom namjenom. Ovi zahvati neće vas koštati previše financijskih ulaganja, a imat će veliki učinak na konačni vizualni dojam u interijeru.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Ako ste ljubitelj trendova, onda slobodno obložite barem jedan zid u dnevnom boravku (možda čak i cijelu prostoriju) tapetom s retrouzorkom iz 70-ih. Preferirate li više rustikalni stil u svome domu, odlučite se zid u kuhinji ili dnevnom boravku obložiti ciglom ili kamenom grublje obrađene površine. Cigla će unijeti toplinu u prostor, a odlično se uklapa i u mnoge druge stilove uređenja kao npr. u industrijski stil.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Zidne police su jednostavan ali efektan dekorativni element kojim također možete ukrasiti plohe. Izrazito su funkcionalne pa će vam dobro doći u bilo kojoj prostoriji doma. Mogu biti izrađene u različitim varijantama te se lako prilagođavaju svakom prostoru. Prilikom odabira polica za zid uzmite u obzir sve ostale elemente u prostoru te uskladite materijale, boje i oblike. Neobični oblici polica poželjni su u neutralnim i nježnim bojama, dok bi ostali elementi u interijeru trebali biti u jednostavnim formama.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Vjerujem da ste primijetili da su u novije vrijeme popularni okomiti vrtovi. Osim što se postavljaju na balkone i terase, okomiti vrtovi vrlo su efektni i poželjni i u interijerima. Ovakve zelene zidne dekoracije učinit će vaš dom atraktivnijim, a u kombinaciji s odgovarajućom rasvjetom postići ćete izrazito efektan ugođaj u prostoru. Zidna rasvjeta neizostavan je element prilikom dekoriranja zidova. Rasvjetom ćete istaknuti pojedine dekorativne detalje zida te postići ugodu i toplinu u prostoru. Formirajte minigaleriju slika ili obiteljskih fotografija na jednom zidu, a možete postaviti i jednu veliku sliku koja će biti idealan zidni ukras u vašem domu. Važno je znati i na taj način lijepo naglasiti zidove kako bi se pojačao osjećaj profinjenosti prostora.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Dekorativne zidne obloge mogu se postaviti u svim prostorijama. Ako ste na primjer, za dnevni boravak odabrali jednu vrstu prirodnih obloga, za dječju ili pak spavaću sobu možete birati obloge bilo koje vrste i materijala. No, ako se radi o spojivim prostorijama: dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja, budite pažljivi i uskladite kako zidne obloge tako i sve ostale elemente.

božićna zvijezda savjet stručnjaka Ako ove godine želite božićnu zvijezdu koja će trajati, nikad ne kupujte onu smještenu uz ulaz u trgovine makover Odlučili ste se za adaptaciju doma? Uz ovih 5 savjeta maksimalno ćete iskoristiti prostor trendovi Ovi trendovi će dominirati u 2022., teško je odlučiti koji je bolji!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.