fiberglas i hrast

Sjajno dizajniran namještaj koji možete koristiti unutra i vani

ingrid michel stolice i produkt dizajn
Foto: Privatni album
1/14
26.07.2017.
u 08:15

Francuski dizajnerski dvojac Ingrid Michel i Frederic Pain u svom studiju Binome stvara zanimljiv futuristički namještaj otporan na vanjske vremenske uvjete

I kada mislite da je u produkt dizajnu više-manje sve rečeno, neki novi radovi nas uvjere kako je ljudska kreativnost neiscrpno vrelo ideja i originalnih rješenja. Upravo to potvrđuje produkt dizajn dvoje mladih kreativnih Francuza, Frederica Paina i Ingrid Michel. Njihov susret na prestižnoj Ecole Boulle u Parizu urodilo je plodnom i zanimljivom suradnjom pod okriljem studija Binome.

U njihovim radovima, praktičnom pokućstvu jednostavnih, oblih linija, ogleda se utjecaj umjetnosti, naročito kiparstva. Mnogi njihovih proizvodi djeluju ujedno kao i skulpture. Posebnost njihovih radova je i u tome što nijedan komad nije isti. Primjerice, Alkene klupa na slici ispod u svakoj svojoj konačnoj varijanti izgleda drugačije.

Foto: Robert Demo

Također, svi proizvodi idealni su za vanjsku i unutarnju uporabu. Stolci ili klupe mogu jednako dobro, osim u blagovoanici ili dnevnoj sobi poslužiti kao vrtni namještaj. I to ponajprije zahvaljujući svoje dizajnu i materijalima od kojih su napravljeni - ponajprije fiberglasu koji je otporan na vanjske vremenske uvjete, uključujući i djelovanje UV zraka.

Foto: Robert Demo

Iako futuristički i organiski, njihov dizajn nije zaboravio na funkcionalnosti i udobnosti. Jednostavne, asketske linije obogaćene su često izborom jarkih boja fiberglasa. Kod nekih komada ovog modernog namještaja drveni dijelovi se mogu vaditi i mijenjati. Iako, kiša i vlaga neće uništiti drvo ako namještaj bude vani, jer je presvučeno smolom.

Foto: Robert Demo

Mnogi proizvodi su našli svoju inspiraciju u prirodi. Autori navode da je ona imala najviše utjecaja na njihov rad u kojem su nastojali pokazati i kako futuristički dizajn itekako uključuje prirodne, organske materijale i kako dobro korespondira s njima.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:13 11.07.2016.

Ovo je sjajno dizajniran namještaj? Ove kerefeke? Aj'te, molim vas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije