DAŠAK MORSKE ATMOSFERE

12 jednostavnih ideja za efektne dekoracije sa školjkama

školjke dekoracija
Foto: Privatni album
1/12
02.07.2018.
u 13:30

Ponesite svoj ljetni ulov za sobom i osvježite njime svoj dom, radno mjesto, balkon ili terasu. Neka vam naše ideje budu inspiracija

Školjke su jedan od onih morskih detalja koje najviše volimo ponijeti sa sobom - podsjećaju nas na dane odmora, uživanja i morski ambijent, ali su i prekrasan ukras koji nikada nije nametljiv, ali je uvijek primijećen. Usto, školjke se uklapaju u svaki stil - dobro se snalaze u minimalizmu, shabby chicu, boho, rustikalnom ili pak skandinavskom stilu. I klasika ga voli, naročito velike, posebnije školjke koje su samostalan ukras.

Ove manje također mogu biti samostalan ukras, ali ih isto tako možete dodavati kao jedan od elemenata na razne ukrase koje izrađujete. I postojećim ukrasima i detaljima koje imate u domu možete dodavati školjke. Primjerice, napravite makeover ogledala, okvira za sliku ili kutije za nakit dodavanjem školjki.

Nakon čišćenje od mesa i trava te raznih naslaga i mirisa koje znaju imati, školjke je prije upotrebe dobro staviti u vodu s izbjeljivačem te prokuhati ili ostaviti u takvoj otopini preko noći. U vodu možete dodati i ocat. Nakon toga potrebno ih je dobro isprati i ostaviti da se posuše. Tada ih možete upotrebljavati.

Foto: Robert Demo

Neobičan i malo zahtjevniji ukras sa školjkama bit će pravi izazov onima koji vole stvarati razne kreacije svojim rukama. Najbolje je okruglu konstrukciju napraviti od savitljive žice, pa onda preko formirane lopte prelaziti s tankim užetom i lijepiti naizmjenično školjke,

Foto: Robert Demo

Zdjele od prozirnog stakla često se popunjavaju školjkama. Ova dekoracija pravi je očaravajući komadić ljeta koji će nas tijekom cijele godine podsjećati na sunce, more, godišnji odmor, izležavanje na plaži, šetnje obalom... Usto je vizualno efektan ukras koji će biti primijećen.

Foto: Robert Demo

Vijenčići sa školjkama nisu ništa novo - na taj način neki ukrašavaju i svoja vrata za Božićne, a u posljednje vrijeme i Uskršnje blagdane. No, idealno vrijeme za školjke na obruču je upravo ljeto. Da morski ugođaj bude još jači, obložite obruč grubim materijalom poput ribarskim mreža ili juta.

Foto: Robert Demo

Školjke mogu biti dekoracija na okviru fotografija ili ogledala, ali isto tako mogu biti u glavnoj ulozi - odnosno da se nalaze unutar okvira, u središtu interesa. Podloga može biti bijela, ali i novinski ili bilo koji drugi ukrasni papir, ona u boji ili s uzorkom.... kako vam se više sviđa. Sve što trebate je dobro ljepilo!

Ostale prijedloge dekoracija sa školjkama pogledajte u našoj fotogaleriji!

>>Drvo je 'must have' u interijeru jer svakom domu treba duša

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije