INSPIRACIJA

Uljepšajte dom jednostavnim jesenskim dekoracijama od lišća

jesenske dekoracije lišćem
Foto: living4media.com
1/6
10.10.2016.
u 16:15

Neka i vaš interijer živi u ritmu jeseni - okušajte se u ovim brzim dekoracijama od od otpalog lišća sa stabala i grmova

Lišće sa stabala i grmova u vašem vrtu počela su mijenjati boju i padati po tlu. Iskoristite ljepotu tih prekrasnih nijansi žute, crvene i smeđe boje i upotrijebite ih za dekoracije u eksterijeru i interijeru. Unesite tako u svoj dom nove boje, teksture i vizualne senzacije.

Listove možete kombinirati s ostalim plodovima jeseni poput bundeva, dunja, različitih bobica, otpalih grana, suhog cvijeća... radeći zanimljive aranžmane, ali i ako se samo ograničite na lišće, nećete pogriješiti. Usto, imat ćete jeftine i atraktivne dekoracije nastale u svega nekoliko minuta.

Kako bismo pobudili intrese i potakli vašu maštu, nudimo vam nekoliko prijedloga dekoracija od lišća...

Foto: living4media.com

Tanka žica ili sjajna vrpca pomoći će vam da savijete listove i fiksirate ih uz vaze ili čaše i napravite zanimljiv ukras. Dodatna atrakcija bit će sušene bobice raznog bilja, a još bolji efekt postići ćete ako upotrebljavate žicu u boji ili u čašu stavite lučice i zapalite ih.

Foto: living4media.com

Sjajnim vodootpornim flomasterom iscrtajte osušene listove različitiog drveća i grmoca i njima ukrasite lanternu. Listove pričvrstite savitljivom žicom, a posao ća vam olakšati lanterna koja ima šupljine.

Foto: living4media.com

Izvrsa kreativna zabava za vašeg mališana bit će ako mu date u zadatak da postavljajući stol za objed, ukrasi čaše listovima papira. Predložite mu prije toga da listove iscrta flomasterima srebrne i zlatne boje. Tako će mu zadatak biti zanimljiviji, a vaš stol lijep i primamljiv.

Foto: living4media.com

Osušeno i prešano lišće bit će izvrstan dodatak pozivnicama za bilo koju namjenu - rođendan, tulum, godišnjicu braka, roštiljadu, vjenčanje.... Posebnu pažnju poklonite i vrsti papira jer će tada priča biti stilski podignuta na viši nivo.

Foto: living4media.com

Lišćem možete ukrasiti stol za blagovanje, ali i luster koji visi iznad njega. Dovoljno je imati konac ili tanki konopac ili primjerice flaks te na njega ljepilom ili jednostavnim čvorovima pričvrstiti lišće da pada poput zavjese koja će se povremeno gibati poput mobila.

Foto: living4media.com

Kutije za odlaganje nakita i drugih sitnica koje stoje stoje na vašim policama kao i kutije za poklone ukrasite lišćem i uljepšajte svoj dom odnosno dodatno obradujte onoga kojega darujete....

>>Uljepšajte svoj dom malo drugačijim keljom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije