BEZ ORMARA MOLIM!

10 sjajnih i jeftinih ideja za vašu modernu garderobu

odlaganje odjeće bez ormara
Foto: Privatni arhiv
1/24
30.11.2017.
u 13:13

Imati odlagalište za odjeću i obuću te modne dodatke na mjestima koje nisu klasični ormari je trend u uređenju interijera. Postanite i vi dio te priče!

Stalci, vješalice, kutije i komode zamijenile su klasične ormare u mnogim domovima i s vremenom postale pravi hit. No, njihova sve češća uporaba te popularnost nisu samo stvar trenda, nego i praktičnosti i funkcionalnosti. Često imamo male hodnike i spavaonice te nam je teško naći odgovarajući ormar kojim bi se rješio problem odlaganja odjeće, obuće te posteljine i prekrivača a usto i dobro iskoristio prostor.

Naravno, najbolje rješenje bili bi ugradbeni ormari rađeni po mjeri koji odgovaraju dimenzijama naših soba ili pak 'walk in' garderoba – zasebne prostorije s policama u koju bismo pohranili sve svoje stvari.

Donosimo vam nekoliko prijedloga kako vrlo povoljno možete riješiti problem skladištenja. Stalci su naročito praktični za hodnike jer vješalice nikada nisu dovoljno velike da mogu primiti sve jakne i kapute koje trenutno nosimo. Ovako se odjeća i manje gužva te izgleda pregledno i uredno.

Na taj način rješavamo i problem one odjeće koju trenutno nosimo, a ne bismo je htjeli vratiti natrag u ormar nego još koji put odjenuti prije stavljanja u stroj za pranje.

Foto: Privatni arhiv

Zavjesama odijeljen garderobni prostor vrlo je popularan u posljednje vrijeme i koristi se često u mladalačkim interijerima. Sustav modularnih polica možete naručiti po svojoj mjeri trgovinama namještaja. Sistem zavjesa vrlo je praktičan i kada nešto želite zakloniti ili kada niste u mogućnosti nabaviti nove police. Zavjese će prekiriti takve nedostatke.

 

Foto: Privatni arhiv

Stalci vješalice su kao stvoreni za muške interijere u kojima je rjetko kada gužva u ormaru. Umjesto njega, idealno rješenje je stalak na koji će stati ne samo odjeća, nego i obuća, knjige i druge sitnice. A ako želite da stalak bude sa stilom i to onim koji sjajno odgovara muškim stanovima, odaberite onaj u industrijskom stilu.

 

Foto: Privatni arhiv

Od starih obnovljenih polica koje mogu biti stilski posve različite napravite svoj kutak za odlaganje odjeće i obuće te modnih dodataka. Ovakav garderobni sustav ostavljat će dojam prave male modne izložbe, naročito ako dodate neki dekorativni detalj i kutiju za skladištenje.

 

Foto: Privatni arhiv

Evo rješenja kako u svega jedan četvorni metar staviti svu garderobu. Velike duboke ladice komode mogu primiti jako puno odjeće koja je za slaganje, a mala vješalica kapute, košulje i haljine. Ispod vješalice našlo se mjesta i za dodatno odlaganje obuće i prljavog rublja.

 

Foto: Privatni arhiv

Sjajan primjer kako možete uz pomoć zavjesa, jedne police i metalne štange stvoriti garderobni prostor iza kreveta. Dodatkom dekorativnih elemenata tak prostor će dobiti i drugu namjenu te će izgledati estetski lijep. Birajte zavjese svjetlije boje kako ne bi garderoba ne bi zagušivala prostor.

 

Foto: Privatni arhiv

Živite u li u potkrovlju, komode, kutije i vješalice su idealan odgovor za odlaganje odjeće. To je svakako povoljnija varijanta od naručivanja ormara po mjeri, jer teško da ćete naći u trgovini onaj koji će odgovarati kosinama vašeg krova.

 

Foto: Privatni arhiv

Metalna štanga i komad iverala tvore idealno predsoblje, zar ne? Možete ih naručiti kod stolara ili u specijalziranim radnjama koje prodaju 'sirove' materijale za izradu namještaja te ih zamoliti da ih obrade. Nakon toga trebate ih samo pričvrstiti na zid.

 

Foto: Privatni arhiv

Most iznad kreveta ne mora činiti samo zatvoreni ormari i police, nego i garderobni prostor. I ovako ćete uštedjeti na prostoru te iskoristiti pozadinu iza kreveta u slučaju da nemate mjesta za ormar.

 

Foto: Privatni arhiv

Budite domišljati i iskoristite stare ljestve tako da njih odlažete odjeću. One mogu poslužiti i kao otvorena fronta ormara ispod koje će biti djelomično sakrivene i zaštićene police na koje ćete odložiti svoje svoje stvari. Izvrsno rješenje za predsoblja!

 

Foto: Privatni arhiv

>>Kako dovesti konačno u red spavaću sobu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije