Ima ih svaki dom

10 neočekivanih sredstava za čišćenje koje možete pronaći u kuhinji!

10 neočekivanih sredstava za čišćenje koje možete pronaći u kuhinji!
Dom i vrt
31.03.2020.
u 07:00

Šnitom bijelog kruha možete očistiti prašinu sa slika - ulja na platnu, dok je kečap odličan za čišćenje bakrenih i mjedenih posuda

Pronašli smo deset proizvoda koje ima skoro svaki dom, a koji vam mogu pomoći u čišćenju najtvrdokornijih mrlja i najnezgodnijih mjesta!

Bijeli kruh i kečap

Šnitom bijelog kruha možete očistiti prašinu sa slika - ulja na platnu, dok je kečap odličan za čišćenje bakrenih i mjedenih posuda. Istisnite kečap na krpu i natrljajte ga po loncima i tavama. Bakrena boja bi se trebala vratiti u roku nekoliko minuta. Isperite s toplom vodom i osušite ručnikom.

Lesnina Novel kuhinja
Foto: Lesnina

Zobene pahuljice

Odlične su za čišćenje jako prljavih ruku - napravite gustu pastu od pahuljica i vode i dobro isperite nakon trljanja.

Riža

Riža je savršena za čišćenje staklenih boca i vaza s uskim grlom. Napunite bocu toplom vodom do tri četvrtine zapremnine i dodajte veliku žlicu nekuhane riže. Začepite bocu i dobro promućkajte par minuta. Isperite.

Crni čaj

Koristite ga za čišćenje zahrđalih alata. Skuhajte veliki lonac jakog crnog čaja. Kad se ohladi, ulijte ga u kantu te potopite u njega zahrđale stvari nekoliko sati. Potom osušite krpom (obavezno nosite zaštitne rukavice jer će vam potamniti ruke).

Glicerin

Savršen za uklanjanje ostataka voska s osjetljivih površina. Prvo uklonite komade koji se mogu skinuti, a zatim namočite malo pamučne vate u glicerin i trljajte dok tragovi ne nestanu.

Gazirana pića i vodikov peroksid

Soda-vodu koristite za "glancanje" sudopera od nehrđajućeg čelika. Dobro istrljajte krpom namočenom u tekućinu i zatim osušite. Vodikov peroksid savršen je za čišćenje tipkovnice. Koristite ga na pamučnoj vati ili štapićima za uši (za teže dostupna mjesta).

Kukuruzni škrob

Čisti masne mrlje na sagovima. Pospite ga po mrlji i ostavite 15 do 30 minuta, usisajte.

Medicinski alkohol

Briše tragove od markera s podova i kuhinjskih elemenata. Nanesite ga na pamučnu vaticu.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije