LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi

Zanimljivo predavanje i pitanja ispunila su ugodno druženje na radionici o lijepim travnjacima

07. lipnja 2014. u 19:07 0 komentara 976 prikaza
radionica
Foto: Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Kako pripremiti teren za sadnju trave, na što sve treba obratiti pažnju, koju vrstu trave odabrati i o čemu to ovisi – samo su neka pitanja čije smo odgovore mogli čuti na današnjoj radionici koju zajednički organiziraju naš prilog Dom i vrt i centar Flora. Predavanje o lijepim travnjacima, pravilnoj pripremi tla, načinu sijanja trave, redovitom zalijevanju, košnji i održavanju travnjaka održao je Mile Drača, dipl.ing agronomije.

radionica | Autor : Pixsell Foto: Pixsell

Tek zasađeni travnjak treba redovito zalijevati i to svaki dan-dva. Takvo intenzivno zalijevanje mora potrajati oko 2 tjedna. Najbolje je zalijevati rano ujutro ili predvečer, a da bi zalijevanje bilo uspješno i ravnomjerno, valja se koristiti i s korisnim pomagalima – istaknuo je Mile Drača, dipl.ing. agronomije i predavač na radionici, istodobno svim prisutnima pokazujući modele različitih modela prskalica i obrazlažući njihovu najbolju učinkovist s obzirom na veličinu i oblik travnjaka.

radionica | Autor : Pixsell Foto: Pixsell

Posebno zanimljiv i koristan dio predavanja bio je i vrstama trava. Tako smo naučili kako se vrste trava biraju prema tlu i položaju travnjaka. Ako je travnjak na suncu, najbolje je birati plave i zelene vlasulje i djetelinu, jer one vole sunce, dok je za sjenovite i polusjenovite travnjake pak idealan ljulj. S travnjakom ima posla veći dio godine, ali svima pruža nevjerojtanu ugodu, stoga se oko njega valja potruditi, a imate li bilo kakvu dilemu oko pripreme tla, izbora trave i načina održavanja, savjete je uvijek dobro potražiti kod stručnjaka. Nakon radionice svi okupljeni i ovog puta dobili su simbolične poklone – Večernji list i 40 posto popusta na kupnju sjemenja trave.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.