50. FLORAART

Iskoristite vikend za posjet Bundeku i Floraartu

floraart
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/12
30.05.2015.
u 08:15

Sunčani vikend idealan je za posjet posljednjim danima cvjetnog sajma - osim izložbe cvjetnih vrsta, aranžmana i instalacija nude se i koncerti i dječje predstave.

Jedna od glavnih zagrebačkih atrakcija, jezero Bundek ovaj je tjedan zasigurno najposjećenija i najzanimljivija destinacija u gradu. Svoje šareno, lepršavo i razigrano jednotjedno izdanje Bundek duguje Floraartu, cvjetnom sajmu koji se već desetu godinu održava na toj lokaciji.

No taj mali jubilej zasjenio je onaj mnogo važniji – 50 godina postojanja cvjetnog sajma koji je svoje prve korake napravio daleke 1966. na Gornjem gradu. Stoga se ove godine sajam odvija u proširenom izdanju, punih tjedan dana. Počevši od ponedjeljka 25. svibnja pa sve do nedjelje 31. svibnja Zagrepčanima i svim drugim ljubiteljima cvijeća na raspolaganju je niz cvjetnih senzacija i drugih popratnih događanja.

Foto: sdfaa
Jedna od glavnih namjera Floraarta jest da građane potakne da prepoznaju ljepotu i radost cvijeća

Kako nam je rekao Luka Balvan iz Izvršnog odbora Floraarta, uz Bundek, sadržaji sajma odvijaju se i na Gornjem gradu – izložba “50 cvjetnih godina”, promocije i brojna stručna predavanja u Hrvatskom povijesnom muzeju te Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u Staroj gradskoj vijećnici. Ta dva tradicionalna nadmetanja već su iza nas jer su održana u utorak 26., odnosno srijedu 27. svibnja.

Nekoliko lokacija
Donji grad također je u znaku Floraarta budući da se u Tomićevoj ulici na deset štandova tijekom ovog tjedna odvija prodajna izložba cvijeća. Neke vrste, uglavnom ljetnice, mogu se nabaviti već po tri kune, a za neke egzotične vrste bit će potrebno izdvojiti i nekoliko stotina kuna.

Unatoč kišnom i oblačnom početku sajma, u Zrinjevcu su zadovoljni kako se Floraart odvija. Na centralnoj lokaciji, Bundeku, ipak je najživlje – osim izloženih cvjetnih vrsta, aranžmana i cvjetnih instalacija od kojih se dobar dio nalazi i u zatvorenom prostoru, veliku pažnju bude i koncerti te dječje predstave.

Foto: sdfaa
Lokacija u Tomićevoj ulici rezervirana je za prodaju cvijeća. Ljetnice možete kupiti već za tri kune

Nastupi KUD-ova
Nesvakidašnji kolorit i poigravanje simbolima i formama u cvjetnim instalacijama i aranžmanima vjerno prate i glazbeno-dramska događanja.

– Na pontonskoj pozornici na jezeru svakodnevno u 17.30 odvija se glazbeni program DJ Flora Music Show, a svaku večer u 20 sati koncerti različitih glazbenih žanrova. Glazbeni program zaokružuju nastupi kulturno-umjetničkih društava na šetnici uz Bundek – kaže Luka Balvan iz Zrinjevca.

Foto: sdfaa
Zatvoreni prostori kriju cvjetne senzacije koje bez iznimke izazivaju divljenje posjetitelja

Najmlađi svaki dan u svome kutku “Floragrad” u 11 i 17 sati mogu pratiti predstave kazališta “Tvornica lutaka”, sudjelovati u likovnim radionicama te čitanju dječjih priča. Cijeli tjedan Gornji grad i Bundek povezivat će besplatna kružna autobusna linija, a od istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma do parka Bundek vozit će vlakić.

Izložba se zatvara u nedjelju u 21 sat, nakon čega slijedi glazbena 'točka na i' - koncert na pontonskoj pozornici na kojoj nastupaju Afro-Cuban Quartet i Ricardo Luque. Veseli i dinamični ritmovi latino glazbe bez sumnje će rasplesati posjetitelje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije