Stručni savjet

Za mulch od kore drveta rješenje je geotekstil

Za mulch od kore drveta rješenje je geotekstil
Dom i vrt
07.12.2012.
u 09:12

Jedino što možemo napraviti da usporimo truljenje jest da ispod mulcha stavimo geotekstil, koji se može se nabaviti u trgovinama građevinskim materijalom, savjetuje Tonko Katović, dipl. ing. agronomije iz tvrtke Hortiart.

Čitateljica Neda Nožinić iz Nove Gradiške pohvalila nam se da je ove godine svoj cvjetnjak ukrasila i mulchem. Zanima je što napraviti da ne propadne zimi.

– Kako je mulch na slici od kore drveta, koje pod utjecajem vanjskih faktora trune, jedino što možemo napraviti da usporimo truljenje jest da ispod mulcha stavimo geotekstil, koji se može se nabaviti u trgovinama građevinskim materijalom. On će spriječiti izravan kontakt sa zemljom, a samim time i vlagom, koja je glavni čimbenik truljenja organske tvari – odgovara našoj čitateljici Tonko Katović, dipl. ing. agronomije iz tvrtke Hortiart.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije