U IŠČEKIVANJU

Ususret cvjetnoj atrakciji: 50-i Floraart počinje u ponedjeljak 25. svibnja

floraart (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
23.05.2015.
u 12:00

Sve o novitetima jubilarnog izdanja poznatog cvjetnog sajma na kojem se očekuje pola milijuna posjetitelja

Svečana vrpca poznatoga cvjetnog sajma Floraart bit će prerezana u ponedjeljak 25. svibnja u 13 sati na zagrebačkom Bundeku.

Sajam cvijeća uvijek je zapravo – posve nov s obzirom na nove cvjetne vrste, priredbe, izložbe i koncerte. Tako će biti i ove godine - okvirni sadržaji su tu, ali s nekim dodacima. Jer, ipak je posrijedi vrijedan jubilej od pola stoljeća, čime se može pohvaliti rijetko koja međunarodna vrtna izložba.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Floristička natjecanja
Stoga je ovo bio trenutak da se obnove zaboravljene manifestacije unutar sajma, poput izložbe “Cvijet u srcu grada” kojom se najavljivao Floraart. Ove godine manifestacija se odvijala u 17. svibnja. No, to nije sve.

– U povodu 50. obljetnice u Hrvatskom povijesnom muzeju upriličena je i izložba “50 cvjetnih godina” – rekao nam je dipl. ing. Darko Uidl, dopredsjednik Izvršnog odbora sajma. U svečanoj dvorani muzeja održavat će se stručna predavanja i promocije.

– Novost je da smo organizirali i dva puta dnevno stručna vodstva u Botaničkom vrtu te da će izložbeni prostor na Bundeku biti puno veći nego proteklih godina. Posađeno je oko 200 tisuća sadnica cvijeća – dodaje Uidl.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images
Foto: Borna Filić/Pixsell

Zaštitni sadržaji sajma – Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća ponovno će nas podsjetiti na dugu povijest florističkih natjecanja. Organiziran je i bogat glazbeni i dječji program. Od ponedjeljka do nedjelje u 11 i 18 sati bit će prikazivane kazališne predstave za najmlađe, a tijekom dana održat će se likovne radonice, čitanje priča i izrada lutaka.

Predstave i koncerti
Organizator, tvrtka Zrinjevac, očekuje više od pola milijuna posjetitelja, to više jer će sajam ove godine trajati cijeli tjedan, sve do nedjelje 31. svibnja. Posjetitelji će moći koristiti bespalatan prijevoz do mjesta održavanja svih događaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije