Sanacija popularne tržnice

'Trbuh Beča' u novom ruhu slavi stoljeće postojanja

naschmarkt plac
Foto: Thinkstock
07.04.2016.
u 13:22

Jedna od najpoznatijih europskih tržnica, koju rado posjećuju i turisti uskoro će biti dovršena nakon renoviranja koje je započelo prije šest godina

Naschmarkt je najveća i najpoznatija bečka tržnica koju rado posjećuju i sami Bečani i turisti. Na sadašnjem mjestu postoji već punih sto godina, a jubilarni rođendan „bečkog trbuha“, kako ovu tržnicu još nazivaju, obilježit će završetak radova na njezinoj sanaciji.

Ovaj je bečki kulinarski hotspot zapravo puno stariji od 100 godina. Već je 1820. godine u blizini bečkog Karlsplatza postojala naime tržnica pod istim nazivom. Prvi su štandovi na sadašnjem mjestu postavljeni 1910. godine, ali je tržnica službeno otvorena tek 1916.

Sa svojih 123 stalnih štandova te 35 mjesta za mobilne štandove bečki Naschmarkt danas nudi raznoliku kulinarsku ponudi, od bečke, preko talijanske, turske, arapske sve do indijske.

Foto: Promo fotografija

Naschmark kod Bečanki i Bečana slovi kao omiljeno mjesto za kupovinu povrća i voća, otkrivanje egzotičnih specijaliteta, doručak i druženje s prijateljima.

Na Naschmarktu se naime nalazi i 40 gastronomskih lokala koji su otvoreni od ponedjeljka do subote, pri čemu je subota „špica“ događanja jer se tik do tržnice svake subote otvara i ogromni buvljak sličan zagrebačkom Hreliću. Spektakl koji je vrijedan posjeta bez obzira na to planira li se nešto kupiti ili ne.

Foto: pixabay

Sanacija Naschmarkta započela je još 2010. godine, a budući da štandovi i kućice ove bečke tržnice spadaju u spomeničku baštinu, njihov je izgled zadržan onakvim kakav je bio i prije sto godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije