konačno proljeće

Došlo je vrijeme velikih radova u dnevnom boravku na otvorenom

vrt
Foto: Thinkstock
1/10
22.03.2017.
u 08:30

Konačno se selimo na terase, balkone, u vrtove... Valja zasukati rukave, staviti rukavice i sa strašću prionuti na uređenje našeg dnevnog boravka na otvorenom

Dani su duži, topliji, ugodno je boraviti na otvorenom. No, valja se primiti i posla. Ukoliko to niste ranije napravili, utoliko pograbljajte vrt ili okućnicu oko svoje kuće ili vikendice. Opljevite korov i maknite biljke ili grane koje su se tijekom zime posušile. Obnovite ili napravite kompostište. Ovo je idealno vrijeme za sadnju pelargonija, petunija, sporšai nevena, cinija, ljiljana....

Umjereno zalijete kaktuse. Pognojite voćke, grmlje i živicu. Napravite malč - njime ćete obogatiti tlo, ali sačuvati zasađene biljke od isušivanja tijekom vrućina.

Foto: pixabay

Ukolko je vrijeme vjetrovito ili iznad prosjeka toplo, utoliko redovito zalijevajte biljke u lončanicama.

Vodu koja ostane u podlošcima lončanica redovito izlite, jer to je pravo mjesto za leglo komaraca. S višim temperaturama pojavljuju se lisne uši i različite bolesti. Čim primjetite promjene, primjerice na lišću, djelujte.

Foto: pixabay

Ako nemate iskustva, potražite savjete kod susjeda ili u poljoprivrednoj apoteci. Kad god je moguće koristite prirodne lijekove protiv insekata i bolesti.
Na svojim gredicama posadite tikvice, patlidžan, rajčica, paprika, feferone, grah, dinje, korijenasto povrće, salate...

Foto: pixabay

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije