PROMO

Traktori Hittner - Od zanatske radionice do uspješne privatne tvrtke s oko 100 zaposlenih

Hittner traktori
PR
Autor
PR članak
01.08.2016.
u 19:34

Nekoliko godina zaredom, uvršteni smo među najbolje privatne tvrtke u Hrvatskoj, kažu u tvrtki Hittner.

U tvrtki Hittner d.o.o. Specijalizirani smo za proizvodnju šumskih traktora - skiddera, malih poljoprivrednih traktora, raznih priključaka i svih vrsta rezervnih dijelova za traktore i radne strojeve.

1987. Stjepan Hittner osnovao je zanatsku radionicu “Metalservis” u Bjelovaru, za industriju i usluge servisiranja i održavanja strojeva i postrojenja svih vrsta. Od tada smo prošli put rasta, od male zanatske radionice do uspješne privatne tvrtke s oko 100 zaposlenih radnika.

1990. Radionica prerasta u društvo s ograničenom odgovornošću koje nastavlja s uslugama za industriju i započinje proizvodnja poljoprivredne mehanizacije.

Na kraju 2000 godine. tvrtka proizvodi prvi prototip šumskih skiddera EcoTrac 33V, što se pokazalo izuzetno korisnim za potrebe poduzeća Hrvatske šume. Od siječnja 2001 počinje proizvodnja skiddera. Uz neprekidan razvoj i poboljšanja na malom skidderu, on prerasta u EcoTrac 55V.

2001. Lipanj: Zbog brzog rasta proizvodnje, METALSERVIS d.o.o. kupuje proizvodne dvorane tvornice automobilskih dijelova u stečaju - TAD, te nastavlja s poslovnim aktivnostima na novoj lokaciji, pod imenom METALSERVIS - TAD d.o.o. i proširuje se proizvodni program u proizvodnju rezervnih dijelova za automobilsku industriju. U isto vrijeme tvrtka počinje razvijati veliki šumski radni stroj, skidder EcoTrac 72V, koji postaje EcoTrac 120V daljnjim razvojem.

Kvaliteta naše proizvodne organizacije i poslovnog prioriteta usmjerenog kupcima se temelji na ISO 9001:2000 certifikatu. Kvaliteta je prepoznata od naših najvažnijih partnera, Hrvatskih šuma, već 1999. U suradnji s Hrvatskim šumama i fakultetom šumarstva Zagreb, Hrvatska, šumski skidder EcoTrac je projektiran i proizveden. Kvaliteta I ekonomičnost naših skidera rezultiralo je da tvrtka Hittner zauzme značajno mjesto na izbirljivom europskom tržištu skiddera. Do sada, proizvedeno je više stotina manjih I velikih EcoTrac strojeva.

2004. tvrtka mijenja ime u “HITTNER” d.o.o. , U godini 2005., Na 11. Međunarodnom sajmu stoke i gospodarstva u Gudovcu kod Bjelovara, tvrtka predstavlja prototip malih traktora EcoTrac 21, 30 i 32, izgrađenih po obrascu malog poljoprivrednog traktora Tomo Vinković. Implementacijom novih tehnologija i tehničkih unapređenja, EcoTrac 21, 30 i 32 (kasnije EcoTrac 30 i 40) dostojni su nasljednici globalno poznatog malog traktora, i nepobitan dokaz velike suradnje tradicije i modernih tehnologija.

U skladu sa zahtijevanom razinom kvalitete našeg poduzeća, na naše traktore ugrađujemo DEUTZ i LOMBARDINI motore te LINDE hidraulične pumpe, što je najbolji dokaz naše ozbiljne usmjerenosti prema vrhunskoj kvaliteti.

Tijekom 2007. i 2008. poboljšali smo naš strojni park sa 4 nova sofisticirana OKUMA stroja - zadnje generacije u tehnologiji alata. Zajedno sa ostatkom našeg strojnog parka specijaliziranog za precizan strojni rad, ponosni smo vlasnici najmodernije opremljenog strojnog parka u Hrvatskoj kojeg kontinuirano unaprjeđujemo i dopunjujemo.

Usprkos globalnoj krizi, tvrtka je brzim prilagodbama uspjela opstati na tržištu bez većih zaduživanja, bez otpuštanja zaposlenika i sa sposobnošću da podmiruje na vrijeme svoje obaveze. 2009.g. započela je projekt proširenja i modernizacije vlastitih pogona, koji je povećao konkurentnost tvrtke i omogućio povećanje izvoza za minimalno 5-10% svake naredne godine.

Na vlastitom zemljištu tvrtka je, uz postojeći proizvodni pogon veličine 5000 m2, 2012.godine izgradila još jedan pogon veličine 600 m2, Iako bi modernizacija proizvodnje značila smanjenu potrebu za radnom snagom (zbog automatizacije procesa), ipak se povećava broj zaposlenih, jer se povećava i proizvodni kapacitet otvaranjem novog pogona.

2014. godine firma Hittner d.o.o. krenula je u izvođenje projekta pod nazivom HITTNER-NOVI POGON. Tim projektom sufinanciranim sredstvima iz EU provedena je nabava nekoliko modernih strojeva (Haas) i izgradnja proizvodne hale (površine oko 1300m2) čije je otvorenje održano 22.srpnja, 2015. godine.

Nekoliko godina zaredom, uvršteni smo među najbolje privatne tvrtke u Hrvatskoj, te smo kao dodatan bonus našim naporima u postizanju pozicije tržišnog lidera i uzora po kvaliteti proizvoda, več tri puta nagrađeni nagradom “Zlatna kuna” za iznimnu kvalitetu poslovanja, te nagradom “Hrvatska gazela” za brze reakcije i adaptaciju tržišnim uvjetima, naprednu poslovnu filozofiju, uporabu i primjenu novih znanja, tehnologija i rast baziran na inovacijama.

Ključne riječi

Komentara 1

KE
kenjalo
00:59 02.08.2016.

ovo je dobra vijest za neke,ako ponovo bude bez Anja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?