Grad cvijeća

Svečano otvoreno 49. izdanje FloraArta

floraart
Foto: Pixsell
1/5
28.05.2014.
u 16:10

Svečanom priredbom danas je na zagrebačkom Bundeku otvoreno 49. izdanje FloraArta, najvećeg vrtnog sajma u regiji.

Za sve ljubitelje vrtlarstva, biljaka, ali i za one koji traže dobar savjet, ideju ili neki dodatak koji će im olakšati brigu o biljkama, Bundek je prava destinacija. Ovogodišnje izdanje FloraArta održava se do nedjelje, 1. lipnja, a sudionici ističu kako je za uspjeh najbitnije - vrijeme.

Foto: Instagram

FloraArt pravo je odredište za ljubitelje bilja, ali i one koji samo traže ideje i inspiraciju

"Prošle godine nas je kiša upropastila", požalila nam se jedna sudionica. "Iako su organizatori produžili sajam s 5 na 8 dana, i ta tri dodatna dana je padala kiša", dodala je uz nadu kako će ove godine vrijeme ipak imati više milosti.

Istu priču ponovili su nam i organizatori, kao i voditelj podružnice Zrinjevac Zagrebačkog Holdinga, Igor Toljan.

Foto: Instagram

Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac

"Na sajmu ove godine imamo više od 160 izlagača, a imamo i goste iz 11 zemalja, uključujući SAD", pohvalio se Toljan.

"Zanimljivosti će biti - od glazbeno-kulturnog pratećeg programa, preko radionica koje su besplatne, kao i ulaz na sajam svih 5 dana do biljaka, sjemena i pomagala koja su na prodaju. Jedna od većih posebnosti za posjetitelje je australski stribor, biljka starija od 100 milijuna godina, posađena ispred ulaza u glavni šator", dodao je.

"Program i izlagači su svake godine sve bolji i bolji, a otkrit ću vam kako su pripreme za iduće, jubilarno 50. izdanje sajma koji je već prepoznat u regiji, već u tijeku", zaključio je Toljan.

Foto: Instagram

Izlagači su snizili cijene

Svi izlagači potrudili su se da posjetiteljima predstave što više svojih proizvoda, a otkrili su nam kako je prošle godine, kao i na današnjem otvaranju, najtraženiji proizvod bio - stevia.

"Nije to zahtjevna biljka, treba joj samo malo više vode i odlično se drži. Zimi može izdržati na otvorenom u Dalmaciji, no u kopnenim predjelima trebalo bi je unijeti unutra. Listovi se suše i mrve i odlično su prirodno sladilo", otkrila nam je vlasnica OPG-a Šnajder.

Zanimljivost koju su izlagači primjetili nastavak je prošlogodišnjeg trenda - umjesto cvjetnica popularnije je staro začinsko bilje poput smilja, lavande i kadulje te mente.

Foto: Instagram

Kupuje se cvijeće, ali i začinsko bilje

Osim tradicionalnog bilja, na FloraArtu očekuju vas i neke posebnosti poput začinske biljke koja nosi ime Coca Cola, Vegete ili buhača koji je prirodni insekticid.

Cijene su pristupačne, a kad vam je dosta razgledavanja možete uživati čak i u jahanju konja i ponija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije