Hit mjesto

Splitski LE MĖRIDIEN LAV u prestižnom društvu nositelja ekološke oznake "zeleni ključ"

promo
Promo
24.03.2017.
u 10:23

Povodom dodjele prestižne oznake ekološke izvrsnosti „Zeleni ključ“ splitski hotel Le Méridien LAV pridružuje se globalnoj akciji „Sat za planet Zemlju“

Odgovornost prema prirodi i okolišu danas je jedan od ključnih elemanata djelovanja odgovornih kompanija, a upravo se zahvaljujući svom odgovornom promišljanju i djelovanju na području zaštite okoliša splitski hotel Le Méridien LAV svrstao u prestižno društvo jednog od najcjenjenijih programa društvene odgovornosti u hotelskom turizmu – programu europske Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE) „Zeleni Ključ“. Također, u sklopu promicanja ideje o odgovornom utjecaju na okoliš te dodjele ovog prestižnog međunarodnog certifikata splitski LAV ove će se godine pridružiti i globalnoj akciji „Sat za planet zemlju“. Hotel Le Méridien LAV će u sklopu ove međunarodno prisutne kampanje o svijesnosti zaštite okoliša na 60 minuta u subotu, 25. ožujka, ugasiti svoju vanjsku rasvjetu te dio unutarnje rasvjete.

Foto: Promo

Program „Zeleni ključ“ osnovan je 1994. godine u Danskoj, a cilj mu je promocija održivog turizma, s dugoročnim ciljem koji doprinosi prevenciji klimatskih promjena i zaštiti okoliša. Ova prestižna globalna licenca dodjeljuje se na jednu godinu tijekom koje se vrši inspekcijski nadzor objekata i provjera sustavnog rada po strogim kriterijima. Uz ekološki aspekt koji se odnosi prvenstveno na pozitivan utjecaj djelovanja kompanije i smještajnih objekata na okoliš, ovaj program ima za cilj omogućiti kompanijama i ekonomsku dobit kao rezultat smanjene potrošnje te osigurati marketinšku strategiju s ciljem promicanja smještajnog kapaciteta i ekološke markice.

Foto: Promo

„Ponosni smo da smo svojim odgovornim djelovanjem zajedno s gostima i partnerima splitskog Le Méridien hotela postali članovi ovog prestižnog društva poslovnih subjekata, kojima su ekološka održivost i društvena odgovornost jednako važni kao i vrhunske hotelske usluge i uspješni poslovni rezultati. Ovo priznanje nije nagrada, već prije svega obaveza da i dalje svojim svakodnevnim djelovanjem postavljamo visoke standarde u brizi za okoliš. Raduje me činjenica kako su upravo zaposlenici našeg hotela, kao i naši gosti, svojim djelovanjem omogućili da postanemo nositelji međunarodne oznake izvrsnosti „Zeleni ključ““, izjavio je Arnoud Zaalberg, generalni direktor splitskog visokokategornika, hotela Le Méridien LAV.

Foto: Promo

Poznati splitski hotel LAV i po primitku prestižnog certifikata radi na poboljšanju svoje izvrsnosti te brine o ekološkoj održivosti. Tako će Le Méridien LAV u subotu, 25. ožujka, na 60 minuta ugasiti svoju vanjsku rasvjetu i prilagoditi dio svoje unutrašnje rasvjete, koja nije neophodna za boravak i sigurnost gostiju. te se time pridružiti jubilarnoj desetoj svjetskoj akciji za zaštitu okoliša i klimatskih promjena „Sat za planet Zemlju“(Earth Hour Day). Riječ je o akciji koja iz godine u godinu ima sve više poklonika, a poznata je po tome što brojni gradovi i prestižne turističke institucije i lokacije gase svoja svjetla u točno određene vrijeme na 60 minuta. Tokom Earth Hour Day akcije hotel Le Méridien Lav ugasit će svu rasvjetu koja nije neophodna za nesmetan boravak i sigurnost gostiju.

Foto: Promo

„Jedan simboličan sat koji ćemo zajedno sa svojim gostima i djelatnicima provesti u djelomičnom mraku treba nam biti podsjetnik kako moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta. Le Méridien LAV nalazi se na samoj obali Jadranskog mora i tijesno je povezan s promjenama koje se u njemu dogaáju, nerijetko pod ljudskih utjecajem. Briga o okolišu mora postati naša svakodnevnica, moramo misliti na generacije koje dolaze nakon nas, kojima ćemo u nasljeđe uz naš hoteol ostaviti i sve ono što ga okružuje, more i prekrasnu prirodu“- poručio je Arnoud Zaalberg povodom najave pridruživanja splitskog Le Méridiena globalnoj akciji „Sat za planet Zemlju“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije