Treba im udovoljiti

Povrće s karakterom: otkrivamo što koje vrste vole, a što ne vole

Povrće s karakterom
Foto: Pixell
1/5
15.12.2014.
u 16:30

Ako je predugo u zemlji cikla postaje tvrda, končasta ili se raspuca. Korijen celera i rotkvice postaju spužvasti ako u tlu ima previše dušićnoga gnojiva

Da bi uspješno vrtlarili na svojoj okućnici ili vrtu na terasi iduće sezone, počnite se već sada polako pripremati. Prolistajte literaturu, ali i savjete iskusnih vrtlara. Neke od njih i mi donosimo i otkrivaju "karakter" nekih vrsta povrća.

Korabica je društvena biljka i ne smeta joj ako je na gredici zajedno s mrkvom, salatom ili lukom.

Crveni kupus traži temeljito pripremljeno tlo, puno vode, a najbolje uspjeva na tlu blago kisele reakcije.

Foto: pixabay

Krastavci obožavaju često zalijevanje.

Cvjetača je razmažena, traži puno vode i sunčanu poziciju. Ako je zemlja presuha, cvjetača će dobiti neugodan i snažan okus.

Krumpir je jedna od rijetkih vrsta povrća koja uspješno raste i u kiselom tlu.

Foto: Pixell

Nakon branja graha dobro je ostaviti njegovo korijenje u zemlji jer će tlo obogatiti dušikom.

Zeleni kupus ne voli vjetar.

Ako je luk uzgojen na vlažnom tlu, manje je otporan i ne može ga se dugo čuvati.

Foto: pixabay

Paprike se dobro slažu s rajčicama - obje vrsta vole sunce. Ljutim paprikama čak treba više toplijih dana za dozrijevanje od onih slatkih.

Šparoge su zahtjevne, a najviše vole propusno, pješčano-humusno tlo s dosta tresetnoga gnojiva.

>>Svježe i tijekom zime:kako čuvati korijenasto povrće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije