Dobro je znati

Agrivi certifikat nam otkriva što jedemo i gdje je to uzgojeno

Agrivi
Foto: Agrivi
1/6
11.11.2015.
u 12:39

S Agrivi certifikatom, novom mogućnosti Agrivi poljoprivrednog softvera, poljoprivrednici mogu prikazati sve važne informacije uzgojenog proizvoda

Lansiranje Agrivi certifikata donosi koristi i  poljoprivrednicima  i potrošačima. Poljoprivrednicima Agrivi certifikat omogućuje jednostavan prikaz svih važnih informacija o uzgoju poljoprivrednih

proizvoda, dok potrošači napokon mogu saznati što to točno jedu čak i prije nego li odluče kupiti određeni proizvod.

Agrivi certifikat je i službeno dostupan svim našim kupcima. Tisuće poljoprivrednika u više od 150 zemalja svijeta mogu označit će svoje proizvode QR kodom, a potrošači će te informacije imati u prvom dijelu 2016. godine.” - izjavio je Matija Žulj, direktor Agrivija.

Tako ćemo saznati koja su biljna hranjiva (gnojivo) korištena tijekom uzgoja  je li proizvod organski proizveden ili ne, zatim koliko su sati ljudi i strojevi, radili kako bi uzgojili željeno voće ili povrće, koliko je vode bilo potrebno. Agrivi certifikat nudi i podatke o hranjivoj vrijednosti dotičnog proizvoda (koliko ima proteina, masti, ugljikohidrata i vitamina), a kroz galeriju slika vidjet će se i točna lokacija  polja na kojima je hrana uzgojena.

>>Agrivi - cjelokupno upravljanje proizvodnjom vina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije