LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Vrt

Pet fantastičnih prirodnih trikova za obračun s korovom koji, provjereno, pale!

Korova se možemo riješiti i pomoću novina. Vlažne listove stavite na korov i preko njih pospite malo zemlje. Nedostatak dnevne sunčeve svjetlosti i manjak kisika jednostavno će ga uništiti
27. srpnja 2021. u 06:57 1 komentara 26069 prikaza
borba protiv korova
Foto: Thinkstock

Iako pljevite redovito, ne možete se riješiti dosadnog korova koji guši vaše povrće, cvijeće i začinsko bilje? Možda ga ima puno, a možda nešto radite pogrešno - izvučete li cijeli korijen? Najbolji način za prirodan obračun s korovom redovito je održavanje kako se  "neprijatelj" vaše gredice ne bi razmahao.

borba protiv korova | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Na većim gredicama može pomoći motika. Iskusni vrtlari kažu kako se motika mora postaviti vodoravno sa zemljom kako bi se izvukao cijeli korijen. Takav korov prelijte vrućom vodom. Korova se možemo riješiti i pomoću novina. Vlažne listove stavite na korov i preko njih pospite malo zemlje. Nedostatak dnevne sunčeve svjetlosti i manjak kisika jednostavno će ga uništiti.

borba protiv korova | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Oko biljaka možete posipati piljevinu, kompost ili staviti slamu. Na tržištu postoji i cijeli niz kemijski proizvoda za tretiranje korova. Izbjegnite ih, jer tada sve što bude zasađeno na gredici bit će onečišćeno štetnim sastojcima. Konačno, pljevljenje prihvatite kao redovitu rekreaciju. Korisite redovito i zaštitne rukavice, jer ima i vrlo neugodnih korova koji mogu izazvati i različite vrste alergijskih reakcija.

borba protiv korova | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Najčešći korovi su hrapavi šćir, poljska krika, divlja loboda, rusomača, poljski slak, obični koštan ili sitna konica. Pri rješavanju korova može pomoći i ocat, ali njegovo korištenje preporuča se samo tamo gdje nema zasađenih drugih biljaka, primjerice između kocki na vrtnim stazama, uz ogradu, na terasama...

ljetnice pelargonije uzgoj cvijeća Pelargonije nisu zahtjevne, trebaju samo ove dvije stvari za bujan rast fizalis kineski lampion BEZ PREMCA Fantastična prirodna dekoracija u domu - perunaska jagoda masline zelena zona Maslina i smokva kao ukrasne biljke na balkonu? Može, bit će divna dekoracija, ali pazite na ove detalje!
  • Avatar lvan12
    lvan12:

    Gluposti... Korova se može riješiti na 3x načina... i vi ste predložili najgori. 1. Herbicidima i to sezonu ranije, to rade profesionalci 2. Malčiranjem, bilo slamom bilo malč folijom, to rade eko uzgajivači 3. Kontinuiranim ručnim čupanjem za što vremena ... prikaži još! i volje imaju samo bake u mirovini... i to je najbrži put u odustajanje od vrtlarenja.