izložba cvijeća

Otkrivamo što donosi 56. izdanje Floraarta i jedva čekamo!

Floraart arhiva
28.04.2022.
u 09:59

Posebna gošća 56. Floraarta je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, koja će predstaviti Wagong - korejsko umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica

U pripremi je čak 100.000 sadnica, uz 180 domaćih, očekuje se desetak inozemnih izlagača i kao i obično – sjajan odaziv posjetitelja! Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, od 19. do 22. svibnja na zagrebačkom Bundeku posjetitelji će moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. Ulaz je besplatan.

Foto: Floraart arhiva

Centralni događaj ovogodišnjeg Floraarta bit će u četvrtak 19.5. kada će se natjecati floristi i iskazati svoje vještine aranžiranja u pet različitih kategorija. U petak 20.5. na rasporedu je Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju.

Foto: Floraart arhiva

Na vanjskom dijelu Bundeka predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama.

Foto: Floraart arhiva

Važan dio izložbe bit će edukativni program kroz brojna predavanja i prezentacije.

”U segmentu edukacija obuhvatit ćemo brojne zanimljive teme. S obzirom da je 20.5. svjetski dan pčela, Hrvatsko apiterapijsko društvo otkrit će nam važnost brige o zelenilu i cvijeću za opstanak pčela u gradu, istine i zablude o medu, kako prepoznati pravi med, a djeca će moći uživati na radionici crtanja. Ekipa iz Dnevne doze biljaka bavit će se rijetkim i kolekcionarskim vrstama i održati praktičnu prezentacija o tome kako i kada presaditi pojedinu biljku, a iz Gradske ljekarne Zagreb govorit će o terapijskom potencijalu medicinske konoplje i izradi prirodnih pripravka za kožu”, poručuju iz organizacije Floraarta.

Foto: Floraart arhiva

Posebna gošća 56. Floraarta je gospođa Kang Yong-Soon, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, koja će predstaviti Wagong - korejsko umijeće aranžiranja cvijeća kroz nekoliko radionica.

Foto: Floraart arhiva

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije