LIVI LIVENS

Samostojeće tegle tvore atraktivan vertikalni vrt na prozoru

livi livens tegle
Foto: freshome
1/7
21.02.2019.
u 09:22

Tegle Livi Livens napravljene su od 100% recikliranog materijala te imaju sustav samonavodnjavanja. Usto, možete ih postaviti na bilo koju okomitu površinu u interijeru

Livi Livens, jedinstveni sustav tegli za okomite površine rezultat je suradnje nekoliko arhitekata i dizajnera iz San Francisca. No, prije nego je došao do masovne proizvodnje i bio dostupan na policama trgovina, Livi Livens je prošao mukotrpan put, a sve kako bi model bio što savršeniji.

Naime, njegovi kreatori stvorili su 32 različita prototipa te su ih prije izrade izvedbenog projekta testirali korisnici dobrovoljci. Prema iskustvima korisnika i njihovim procjenama tegle, odabrali su najbolje osobine i orjentirajući se prema njima napravil novi model.

Foto: freshome

Dizajneri o Liviju govore kao svestranoj plantaži u kojoj se, iako je tegla male zapremine, može zasaditi ne samo cvijeće nego i začini te povrće. Uspjeh biljke jamči i činjenica da se zahvaljujući samoprianjajućim nožicama može staviti na prozorsko staklo te da ima sustav samonavodnjavanja.

Naime, višak vode odlazi u poseban mali spremnik na dnu tegle te iz njega biljka dalje po potrebi crpi vlagu. Dodatna vrijednost tegle je što se njezin oblik temelji na organskim oblicima u prirodi te je nastala od 100% recikliranog materijala. Mogućnost prianjanja omogućuju joj mikrousisni jastučići te uz pomoć nanotehnologije 'pipci' ne ostavljaju traga na površini.

Foto: freshome

Na prozorskom staklu ona je i dekorativni detalj, ali ju isto tako možete staviti na bilo koju okomitu površinu u stanu da vam bude nadohvat ruke ako su primjerice začini u pitanju – zid, ormar, komodu, keramičke pločice, hladnjak, kuhinjski element... Više tegli može činiti sustav vertikalnog vrta, a dobrodošle su i u uredskom prostoru.

>>Tegla za bilje sa stilom i domaćim dizajnerskim potpisom

Komentara 2

NA
napokonLjeto
16:24 29.06.2016.

Bas su sik!!

V1
Vinkazeljka 1115
08:50 30.06.2016.

Baš su posebni,samo ne znam gdje se mogu kupiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije