SITNO I LIJEPO

Minijaturne dekoracije za vrt koje možete napraviti sa svojim mališanima

Penny Wise
21.05.2019.
u 08:47

Dječja fascinacija minijaturnim stvarima zapravo nije samo dječja. Često smo mi odrasli oduševljeni sitnim verzijama uobičajenih predmeta.

Dječja igra najbolja je u doticaju s prirodom! Bose noge koje trčkaraju po travi, spretne ruke koje beru plodove ili se penju po drveću znaci su djetinjstva koje je senzorički bogato, a s druge strane, osigurava lijepe uspomene. Iskoristite zainteresiranost vašeg mališana za vrt i zajedno izradite ove sićušne dekoracije.

Dječja fascinacija minijaturnim stvarima zapravo nije samo dječja. Često smo mi odrasli oduševljeni sitnim verzijama uobičajenih predmeta. Predlažemo da izradite dekorativna vrata za vrt zajedno sa svojim najmlađima po uputama s bloga Penny Wise.

Sve što vam je potrebno su štapići od sladoleda, deblji komad papira, ljepilo, akrilna boja, gumbići, komadi tkanine, umjetne mahovine, sušeno voće i slične sitnice kojima ćete ukrasiti svoja vratašca.

Štapiće zalijepite svom dužinom za deblji papir kako biste dobili vrata. Ako ciljate na izgled vrtne ograde, postavite ih tako da je svaki štapić nešto viši prema vrhu ograde, a zatim niži u odnosu na prethodni. Cijeli postupak brže traje ako koristite pištolj s vrućim ljepilom.

Foto: Penny Wise

Štapiće obojite u boju po želji. Izbor je gotovo beskrajan. Osim "klasičnih" boja poput bijele ili smeđe, možete u hobby art dućanu odabrati boju s efektom pukotina (crackle), koja zahtijeva podlogu i premaz. Tako ćete dobiti istrošen izgled vremenom i vremenskim prilikama.

Foto: Penny Wise

Jednom kada se boja osuši, možete početi ukrašavati vrata - svime i svačime. Na raspolaganju su vam gumbi, mahovina, trakice, tkanina, bobice, cvijeće... Možete čak i nešto napisati, npro. natpis "Dobro došli!" ili svoje prezime.

Foto: Penny Wise

Foto: Penny Wise

Na kraju zalijepite jedan štapić na poleđinu vratiju kako biste ga mogli zabosti u zemlju. On se neće vidjeti, a vratima će dati potporu.

Foto: Penny Wise

Foto: Penny Wise

Foto: Penny Wise

Foto: Penny Wise

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije