LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi

Saznajte zašto sutra treba obavezno navratiti u Croatian Design Superstore

Ovoga vikenda započinje nova zanimljiva gastro priča poznatog dizajnerskog dućana i popularne mobilne tržnice Malog placa
16. rujna 2016. u 13:17 0 komentara 263 prikaza
mali plac Croatian Design Superstore
Foto: Sanjin Kaštelan
Pogledajte galeriju 1/13

S ciljem promocije malih domaćih proizvođača i upoznavanja posjetitelja s hrvatskim tradicijskim proizvodima, Mali plac i Croatian Design Superstore udružuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastro-proizvoda.

Iako prvenstveno posvećen hrvatskom dizajnu, Croatian Design Superstore od rujna postaje bogatiji za jedinstvenu gastro-priču s fokusom na "hranu s izvora", autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode koje pod svojom kapom okuplja Mali plac, poznata mala mobilna tržnica lokalnih, organskih proizvoda. Jaka poveznica Malog placa i Croatian Design Superstora proizlazi iz, iako fokusom različitih, u osnovi zajedničkih nastojanja afirmiranja hrvatskog, autohtonog i originalnog, što ovu suradnju čini tek najavom njihovih daljnjih aktivnosti.

mali plac Croatian Design Superstore  | Autor : Sanjin Kaštelan Foto: Sanjin Kaštelan

- Trudimo se da posjet Supestoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, kontinuirano koristeći café kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje – upravo se zato suradnja s Malim placem čini prirodnim korakom naprijed.”, kaže Ira Payer, kreativna direktorica platforme. Mali plac će, za početak, u Croatian Design Superstoreu gostovati dvije subote, 17. rujna i 1. listopada, a zdrava nabavka sezonskih namirnica, uz kušanje gastro-delicija domaćih OPG-ova, moći će se obaviti oba dana između 10 i 16 sati.

mali plac Croatian Design Superstore  | Autor : Sanjin Kaštelan Foto: Sanjin Kaštelan

Posjetitelji će u to vrijeme imati priliku i upoznati se s malim proizvođačima iz raznih regija Hrvatske te doznati sve što ih zanima o njihovim proizvodima. Na popisu mnogobrojnih namirnica Malog placa su i delicije koje se ne mogu pronaći na uobičajenim prodajnim mjestima, a koje ćete ovom prilikom moći kupiti u CDSS-u. Među njima su i proizvodi Slow Food Internationala – Pelješki varenik i češnjak iz Ljubitovice, tradicionalni sir prgice, domaće suhe smokve, sušene eko-rajčice, besvkasni kruh po staroj recepturi, eko-maline i sirove veganske torte.

mali plac Croatian Design Superstore  | Autor : Sanjin Kaštelan Foto: Sanjin Kaštelan

Podsjetimo, Mali plac već četiri godine u kontinuitetu stvara platformu koja na zanimljiv i inovativan način promiče vrijednosti lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane te direktnog i osobnog predstavljanja malih proizvođača. Od svog početka Mali plac predstavlja puno više od samog "placa", a postaje poznat kao mjesto susreta, druženja i kušanja te razmjene zdrave hrane, ideja i kreativnosti.

mali plac Croatian Design Superstore  | Autor : Sanjin Kaštelan Foto: Sanjin Kaštelan

Dosad je održano preko 300 njegovih izdanja na raznim gradskim lokacijama, a ostvarene su i brojne suradnje s drugim relevantnim projektima i manifestacijama, među kojima se ističu Mijene srca (Muzej prekinutih veza), Dan D (HDD), Artomat (HDLU), Tjedan dizajna (Lauba) i Art Park.

>>Croatian Design Superstore: novo mjesto za ljubitelje dizajna

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.