ORIGINALNO

Inspiracija pustinjom: Nove generacije tegli za cvijeće

arizona tegle za cvijeće
Foto: Daphné Caron
1/14
09.03.2015.
u 08:45

Zaljubljenici u pustinju i kaktuse, mladi kanadski dizajnerski dvojac Marie-Pier Guilmain i Maud Beauchamp osmislio je efektnu kolekciju tegli, posuda i vaza za cvijeće

Mladi Kanađani Marie-Pier Guilmain i Maud Beauchamp dizajnerski su dvojac i kreativni zamašnjak studija u Montrealu kojem su dali ime po inicijalima svojih imena - MPGMB.

Bave se produkt dizajnom, komadima koji imaju uglavnom uporabnu vrijednost i koje koristimo svakodnevno u kućanstvu. Posebnost njihovih radova jest da su najčešće ručne izrade.
Takav je i njihov najnoviji rad, Arizona kolekcija posuđa za cvijeće - vaze, tegle i posude od glaziranog kamena i neglazirane terakote. Tijekom izrade različitih dimenzija tegli i postolja na kojima stoje od materijala su upotrebljavani i paneli od drvenih vlakana.

Foto: Daphné Caron

Iako nas riječ Arizona u kombinaciji s teglama za cvijeće prvenstveno asocira na sadnju i uzgoj sukulenata i kaktusa, asortiman dvojca MPGMB nudi i proizvode od kamena i drveta u koje se mogu saditi razne druge vrste cvijeća. Dizajneri priznaju da su im zaobljeni, oštri i rebrasti oblici vaza i tegli nadahnuti rajem za kaktuse - pustinjskim krajolikom Arizone i Utaha, posebno Monument Valley, a cijela priča je počela njihovom ljubavlju prema sukulentima i katusima.

Foto: Daphné Caron

Minimalistički dizajn posuda koje dolaze u terakota te bijelom i crnom glaziranom kamenu karakterističan je inače za rad Marie-Piera Guilmaina i Maud Beauchamp.

- Mislim da svojim radovima, bez obzira koliko oni bili nadahnuti prirodom ne možemo pobjeći od svoje industrijske pozadine - govori Maud Beauchamp. Stoga i ne čudi da tegle i ostali proizvodi iz Arizona kolekcije dolaze u raznim inovativnim kombinacijama i učvršćeni na neobične, minimalističke podloge.

>>Zašto je i u uredu važno imati tegle sa cvijećem?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije