EFEKTNO I PRAKTIČNO

Hrvatski "Supersack" - najveselije rješenje za kreiranje vertikalnog vrta

Supersack
Foto: Privatni album
1/11
18.10.2014.
u 09:30

Supersack je zanimljiva posuda za bilje, koja se lako pričvršćuje na zid, a pogodna je za uzgoj manjih trajnica i sezonskog cvijeća

O Ivani Gršković već smo pisali. Ona je mlada Riječanka, po zanimanju krajobrazna arhitektica, stalno u potrazi za novim, zanimljivim rješenjima poput zelenog zida koji nas je potpuno oduševio.

Novi njen rad također se tiče neobičnog smještanja bilja na vertikalnu površinu. Ivana je klasične posude zamislila nešto drugačije pa su tako nastali Supersackovi – puno funkcionalniji i estetski zanimljiviji "domovi" za sve vrste bilja.

- Supersack je vreća za sadnju bilja, nastala iz težnje da se korištenjem jednostavnih elemenata pruži mogućnost kreiranja zelenih zidova svima koje zanima ovakav način uzgoja bilja – objašnjava Ivana.

Foto: Robert Demo

Na kojem principu fukncionira te gdje se i kako može koristiti?

- Vreće izrađujemo u dvije dimenzije, što omogućuje da Supersack funkcionira kao modularni sustav koji se, sukladno potrebama korisnika, može ugraditi na zid, ispunjavajući ga u cjelosti ili prekrivajući njegov segment.

Od kojeg je materijala izrađen i kako se pričvršćuje na zid?

- Na zid se vreće instaliraju pričvršćivanjem vijcima kroz za to predviđene metalne ušice. Vanjski dio vreće izrađen je od filca, koji 'diše', čime se u unutrašnjosti vreće stvaraju povoljni uvjeti za rast i razvoj biljaka. Vreće sadrže i unutarnji, vodonepropusni sloj, što Supersack čini pogodnim i za korištenje na unutarnjim zidovima.

Foto: Robert Demo

U kojim sve bojama dolazi Supersack i što se u njemu može uzgajati?

- Iako su vreće zamišljene prvenstveno kao medij za kreiranje zelenog zida, mnogi su ga korisnici prepoznali i kao dobru zamjenu za "klasične" žardinjere koje se koriste na balkonima. Budući se vreće lako montiraju provlačenjem konopa kroz ušice i vezivanjem za balkonske ograde, pogodne su za uzgoj manjih trajnica i sezonskog cvijeća. Kako nudimo široki spektar boja – žuta, narančasta, zelena, fuksija, ljubičasta, plava, smeđa..., lako je izabrati boju koja će dobro pasati uz postojeći namještaj i dodatno oplemeniti svaku balkonsku zelenu oazu.

Foto: Robert Demo

Za kakve je prostore, odnosno površine prikladna ova neobična "posuda" za bilje?

- S obzirom na dopadljiv dizajn i jednostavnost primjene, Supersack je našao svoje mjesto na brojnim balkonima, u kuhinjama - u društvu začinskog bilja te u ugostiteljskim objektima i tvrtkama, od kojih su se neke odvažile i na instalaciju vreća za formiranje zelenog zida u svojim uredima.

Ivanini radovi inače se mogu naći na Facebooku pod brendom "Zvjezdanina prašina".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije