Vrtna izložba

Floraart - posjetite cvjetnu priču na Bundeku

Floraart - posjetite cvjetnu priču na Bundeku
Foto: Dom i vrt
1/2
30.05.2013.
u 14:40

Na 48. zagrebačkoj izložbi čekaju vas najljepše i nagrađene cvjetne kreacije

Cvijeće je zavladalo Zagrebom, na Bundeku je otvorena 48. Međunarodna vrtna izložba Floraart u organizaciji Zagrebačkog holdinga. Vrijedne ruke cvjetnih znalaca iz podružnice Zrinjevac pripremile su još jednu cvjetnu priču, u kojoj mogu uživati i veliki i mali.
Brojni izlagača
Cvjetne kreacije, trajnice, ljetnice i kaktuse izlaže više od 40 domaćih izlagača te gosti iz Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke i SAD-a.
Na izložbenom prostoru na Bundeku možete pronaći i sve potrebno za obradu vrtova, njegu i zaštitu bilja. Poželite li saznati i nešto više o navodnjavanju u hortikulturi, dođite u 12 sati na predavanje Nenada Haramije koji će vam otkriti sve tajne uspješnog vrtlarenja.

A savjete o kompostiranju i primjeni komposta dat će vam Nikolina Matković i Jozo Galić na predavanju koje će se održati u petak u 12 sati. Za sve koji vole kaktuse i njihove bodlje, Hrvoje Bešlić na svojoj će kreativnoj radionici pokazati umijeće njihova aranžiranja.
Za najmlađe
I ove godine jedno od najzanimljivijih događanja zasigurno će biti Hrvatski kup florista, natjecanje u aranžiranju cvijeća koje se odvija pred očima posjetitelja. Sudionici se natječu u četiri discipline, u svakoj se proglašava pobjednik, a najbolji florist je onaj tko sakupi najviše bodova.
Osim mnoštva cvijeća, na Bundeku vas svaki dan čekaju i brojna događanja. Oni najmlađi mogu uživati slušajući priče, a na Dječjoj pozornici u 18 sati počinju predstave za djecu. Izvode ih kazalište Smješko i Lutkarski studio Kvak.
Kako je Floraart priča o ljepoti i prirodi, organizatori su za najmlađe koji nemaju prilike družiti se s domaćim životinjama otvorili i seosko dvorište, u kojem ih čekaju goveda, svinje, magarci, ovce, pure, kokoši i patke. Naravno, pridružit im se mogu i odrasli.
Uz legende o patuljcima i njihovom dolasku u naše vrtove, oni najhrabriji mogu u kreativnoj radionici izraditi i vlastitog patuljka. Na pet odmarališta podružnice Zrinjevac na istočnom dijelu Bundeka i veliki i mali mogu sudjelovati u brojnim aktivnostima na otvorenom i zaigrati nagradne igre.

NE PROPUSTITE: Barskim stolicama i cvijećem na zidu oživite male balkone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije