Ne propustite

Floraart će goste 49. put iznenaditi cvjetnim kreacijama

floraart
Petar Glebov
24.05.2014.
u 00:00

Idući, 49. Floraart, međunarodna cvjetna izložba, održat će se ponovno pokraj jezera Bundek od 28. svibnja do 1. lipnja 2014. Organizacija Floraarta, što se kontinuirano odvija pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, povjerena je i ove godine Zagrebačkom holdingu, točnije Zrinjevcu. 

Ovo zagrebačko hortikulturno i kulturno događanje, koje se odvija u metropoli već gotovo pola stoljeća i privlači brojne izlagače i posjetitelje ne samo iz Lijepe Naše nego i iz čitavog svijeta, svoje korijene crpi još iz daleke 1891. godine, ili 1906., jer to su godine prvih zagrebačkih cvjetnih izložbi, zabilježene i na starim razglednicama. 

Otvorenje pripalo Ladu

Naravno, i ta su se vremena oslanjala na ona još starija, na tradiciju zagrebačkih srednjovjekovnih vrtova, onih dražesnih oaza ljepote iz kojih je kasnije niknula perivojna kultura grada, kultura čiji su povijesni vrhunac svakako perivoj Maksimir ili Lenucijeva potkova, ističu u Zrinjevcu. 

Tijekom održavanja Međunarodne vrtne izložbe Floraart priređuju se brojne dodjele nagrada najuspješnijim i najkreativnijim natjecateljima. Svečano otvaranje rezervirano je za nastup folklornog ansambla Lado, a  od 15 do 17 sati prvoga dana sve posjetitelje očekuje međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola. 

Bogat zabavni program

Drugi dan Floraarta rezerviran je za Hrvatski kup florista, a nakon proglašenja pobjednika, u 19 sati prisutne će zabaviti Tamburaški klub Meštro.
Petak je rezerviran za edukaciju pa će Ani Poklepović okupljenima prezentirati nove tehnike u aranžiranju cvijeća. 

Nakon toga uslijedit će predavanje “Invazivne vrste kukaca u šumama i opasnosti za hrvatsko šumarstvo” dr. sc. Dinka Matoševića s Hrvatskog šumarskog instituta. 
U subotu vas na Bundeku čeka i radionica “Aranžiranje kaktusa” koju će voditi Hrvoje Bešlić, a za dobru zabavu u poslijepodnevnim satima pobrinut će se KUD Klinča sela i Tango Appasionato.       

U nedjelju, posljednjeg dana izložbe, Gordana Horvat održat će predavanje o ružama, poslijepodne će se za dobru zabavu pobrinuti Paganini band, a Floraart će svojim nastupom zatvoriti klapa Nostalgija. Svih dana svi posjetitelji moći će razgledati brojne štandove te kupovati sadnice i cvijeće renomiranih domaćih i stranih proizvođača te dobiti brojne savjete vezane za brigu o bilju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije