U SUSJEDSTVU

Zelena eko barka osvanula na Dunavu

eko barka Dunav
Foto: Agrobiz
1/3
09.05.2016.
u 15:32

Beograđani su postali bogatiji za novi ekološki sadržaj - plovilo na kojem će se moći upoznati sa vertikalnim vrtovima, sustavima navodnajvanja, uzgoju zdrave hrane...

Projekt eko barke (eco barge) je zamišljen kao mjesto gdje se građani Beograda mogu upoznati sa vertikalnim vrtovima, posebnim vrstama sustava navodnjavanja i alternativnim načinima rastućeg ekološkog uzgoja hrane u urbanim područjima na ograničenim prostorima.

Riječ je o projektu srpskog dizajnerskog studija Salt & Water specijaliziranog za unutrašnji i vanjski dizajn jahti. Osim toga, uspješno provode praktično znanje na različitim dizajnerskim projektima kao što su privatni zrakoplovi, kao i unutarnji i vanjski dizanj različitih vrsta stambenih i poslovnih objekata.

Foto: Agrobiz

Osim spomenutih aktivnosti, predviđeno je da barka bude mjesto za različite vrste prezentacija i radionica gdje se sve može naučiti iz prve ruke. Najveći izazov projekta bio je stvoriti funkcionalan i estetski privlačan prostor s ograničenim raspoloživim sredstvima.

Više o načinu kako funkcionira eko barka, koje sustave energije koristi te ostale zanimljive informacije možete saznati OVDJE.

>>Europa dobiva najveću urbanu farmu na krovu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije