ZELENI KREATICVI

Domaći pokret zdrave i ekohrane nastavlja s aktivnostima

Lisnati odred
Promo
29.08.2014.
u 15:53

Lisnati odred, skupina mladih koja donosi inovacije na području zdravog uzgoja i prehrane, ima novitete. U subotu 30. kolovoza njihove ćete proizvode, među ostalim, moći kupiti na Malom placu na tavanu.

O domaćim kreativcima koji se skrivaju iza Lisnatog odreda, Maji Subotić, Marini Andrijašević i Danijelu Krznariću te njihovu biljkubatoru, već smo pisali. No, oni su, osim sudjelovanjem na Danu D i priznanjima struke za svoju revoluciju u uzgoju biljaka, odlučili proširiti svoje djelovanje na spašavanje biljaka koje su vlasnici zanemarili ili ih je pak uništio neki od kućnih ljubimaca.

Inače, ovaj trio, čiji se miks začinskih biljaka udomaćio u brojnim kuhinjama, nastavlja stvarati nove kombinacije. Posljednja je tako miks rajčice i bosiljka, mnogima omiljenog ljetnog spoja. Zanimljivo je da Lisnati odred u svim svojim proizvodima koristi reciklirane materijale, sjeme iz ekouzgoja, što omogućava korisniku da se hrani zdravo. Njihova ideja je, podsjetimo, mogućnost da svatko ima svoj privatni vrt zdrave hrane. Zbog svoje jednostavnosti i pristupačnosti, ovo je savršen projekt za one malo ljenije.

Foto: Sanjin Kaštelan

Svaka kutija biljkubatora, ovisno o miksu začina koje ste odabrali, sadržava ekološko sjeme dviju vrsta biljaka, ekološki supstrat na bazi glisnjaka, hidroizolaciju, drenažni jastučić od vulkanskog kamena, knjižicu uputa i poklopac s kredom koji služi kao ploča na koju možete zapisivati, recimo, datum sjetve.

Ovisno o sezoni, kombinacije biljaka u kutijama se mijenjaju. Osim biljkubatora, osmislili su i instant biljčice koje rastu u čašici i skrivaju se iza imena “grow cup”. Sve njihove proizvode možete pronaći i naručiti na Malom placu na tavanu, sada već kultnom mjestu na kojem se okupljaju svi ljubitelji domaće i zdrave hrane. I dok je zimi okupljanje rezervirano za tavan u Sinkovićevoj, ljeti ovaj zdravi pokret “ordinira” iz kafića “U dvorištu”.

Ove subote tako svi ljubitelji meda imaju mogućnost degustirati i kupiti različite vrste ekološkog meda od 11 do 18 sati. Osim što ćete imati mogućnosti kupiti organske proizvode, moći ćete naučiti i kako se pripremaju zdravi smoothiji od svježeg voća i povrća te kušati i kolače koji su rađeni bez aditiva i dodanih šećera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije