prava ljepotica

Čudesan dodatak vrtu ili balkonu - atraktivna ukrasna kopriva

Shutterstock
26.06.2021.
u 06:54

Ljeti je treba zalijevati svaki dan zbog velikih vrućina, a na proljeće i jesen svaki treći dan

Koleus, poznat još i kao ukrasna kopriva, jednogodišnja je lisnata biljka koju odlikuje lišće prošarano žutom, zelenom, ljubičastom bojom...

Foto: Shutterstock

Treba je uzgajati na što svjetlijem mjestu inače lišće neće biti u predivnim bojama. Ipak, treba je skloniti od najjačeg sunca. Zemlja u posudi treba biti vlažna, no višak treba odliti iz podloška 15 minuta nakon što je zalijete.

1/8

Ljeti je treba zalijevati svaki dan zbog velikih vrućina, a na proljeće i jesen svaki treći dan. Koleus ne voli niske temperature pa je na jesen treba unijeti u kuću ukoliko se drži vani, bilo u posudi ili na vrtnim gredicama. Tada je nemojte previše zalijevati jer ako joj zemlja bude prevlažna, propast će.

Foto: screenshot/facebook

Napomena: Treba otkinuti cvjetove koji se pojavljuju na vrhu izdanka kako bi se nastavio dalje širiti.

Primjena: Dekorativna biljka koja se može držati u kući i vani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije