izložba cvijeća

Bili smo na Floraartu, evo što vas sve čeka na Bundeku

Foto: Martina Vidas Butorac
1/17
01.06.2021.
u 10:42

Najviše pažnje plijeni zanimljiv street art mural nastao baš za Floaart kojeg potpisuje umjetnik Boris Bare, a tu je i izložba radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu

Nakon iščekivanja, odgađanja i pomicanja termina, 55. Floraart danas je otvoren na zagrebačkom Bundeku. Više od sto tisuća biljaka prekrilo je 300 tisuća četvornih metara parka Bundek, astotinjak izlagača, izložbe, street art i glazba građanima će biti dostupni do 6. lipnja.

Foto: Martina Vidas Butorac

Najviše pažnje plijeni zanimljiv street art mural nastao baš za Floaart kojeg potpisuje umjetnik Boris Bare, a tu je i izložba radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Foto: Martina Vidas Butorac

 

U sklopu ovogodišnjeg Floraarta zasadili smo u zatvorenim kupolama i neke neobične umjetničke biljke, koje su svojom imaginacijom  osmislili i postavili studenti ALU u Zagrebu. Ova izložba radova naših mladih umjetnica i umjetnika promišlja o ovoj našoj specifičnoj situaciji zatvorenosti sustava ali ujedno i o kreativnim potencijalima umjetnosti ka otvaranju i oživljavanju kvalitete naših života - rekao je mentor projekta Danko Friščić, Prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, ALU.

Foto: Martina Vidas Butorac

. Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma. Sigurnost i zdravlje su nam na prvom mjestu, pa podsjećamo na poštivanje svih epidemioloških mjera - poručuju iz organizacije Floraarta.

Foto: Martina Vidas Butorac

Osim što vas čekaju sjajne cvjetne kreacije koje izazivaju divljenje, tu su i brojne presadnice po povoljnim cijenama.

Kako cvjetna čarolija na Bundeku izgleda, pogledajte u galeriji:

1/17

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije