LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Kretanje cijena

U Zagrebu je prosječna tražena cijena prešla granicu od 2000 eura

Prosječne tražene cijene kvadrata kuća su u gotovo svim većim gradovima daleko povoljnije od kvadrata stanova
06. ožujka 2019. u 10:06 9 komentara 7029 prikaza
zgrada kuća
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Prema novom istraživanju Njuškala provedenom na uzorku od 155 tisuća nekretnina, iste su u posljednjih godinu dana zabilježile rast od gotovo 7 posto. Prosječne tražene cijene kvadrata stanova u Hrvatskoj bilježile su rast od preko 9 posto, dok su kuće skuplje za oko 6 posto. Usporedimo li trenutne tražene cijene stanova sa cijenama iz pretprošle godine, vidljiv je rast za gotovo 14 posto, dok su cijene kuća rasle za gotovo 8 posto.

kuća na plaži florida | Autor : Muuso design Foto: Muuso design

Cijene stanova su rasle u gotovo svim većim gradovima u odnosu na isti period lani. U Zagrebu je prosječna tražena cijena kvadrata stana prešla magičnu granicu od 2.000 eura i trenutno ona iznosi 2.005 eura, te je za 11 posto veća u odnosu na prošlogodišnju veljaču.

zgrada Kretanje cijena Za stan u Zagrebu prije dvije godine mogli smo kupiti i stan i auto

Isti postotni godišnji rast cijena stanova zabilježen je i u Splitu, pa tamo trenutna prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosi 2.841 euro. Veći postotni rast cijena stanova prisutan je u Zadru. Tamo su cijene u godinu dana rasle za oko 13 posto i u veljači je prosječna tražena cijena kvadrata stana tamo iznosila 2.140 eura.

stan top lista Pogledajte 10 najljepših stanova koje smo posjetili!

Prosječne tražene cijene kvadrata kuća su u gotovo svim većim gradovima daleko povoljnije od kvadrata stanova. Tako je npr. u Zagrebu prosječna tražena cijena kvadrata kuće za oko 35 posto povoljnija od kvadrata stana i u ovom trenutku iznosi 1.312 eura. I dalje je po cijenama na uvjerljivom prvom mjestu Dubrovnik, gdje je u veljači prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 3.799 eura, dok je cijena kvadrata kuće bila 4.753 eura.

kuca Mala škola uređenja Trikovi uz koje ćete brže prodati svoju nekretninu

Najpovoljnije cijene kvadrata su na istoku Hrvatske, pa je tako u Vinkovcima prosječna tražena cijena kvadrata stana 727 eura, dok je prosječno kvadrat kuće tamo za oko 200 eura povoljniji od navedene cijene kvadrata stana.

Cijene su još povoljnije u Vukovaru gdje se prosječno kvadrat stana prodaje za 587 eura, dok se kvadrati kuća s dvorištem kreću oko 370 eura.

 • Jednakost:

  Njuskalo i trazene cijene su smijesni. Pa pola onih kuca i stanova treba izbaciti iz oglasa, Ono se uopce ne moze prodati.

 • Dolinski:

  Dozvola za građenje / nadograđivanje privatne kuće bi trebao biti jedan A4 papir na kojem se na milimetarskom papiru ucrtaju samo vanjski obrisi kuće, to službenik poštembilja i možeš odmah počet graditi isti dan, bez višemjesečnog čekanja i strepnje hoće ... prikaži još! li "uzvišena" gospoda birokrati to odobrit. Elite tako nešto nebi mogle podnijeti jer previše je tu piskarala (odvjetnici, bilježnici, inženjera) koji bi na tuđem radu, lako uredski, mlatili pare. Za Višeobiteljske objekte može i treba biti birokracija malo kompliciranija ali ne puno više od toga

 • Avatar vila velebita
  vila velebita:

  Valjda je u tijeku veliki populacijski boom, pa je potražnja porasla!!!