LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Trikovi uz koje ćete brže prodati svoju nekretninu

Nije potrebno uložiti puno novca da bi vaša nekretnina dodatno dobila na cijeni i bila privlačna kupcima kao i vama samima
23. siječnja 2019. u 11:25 0 komentara 3129 prikaza
kuca
Foto: Shutterstock

Ako ste se odlučili prodati svoj stan/kuću ili tek razmišljate o tome, u svakom slučaju potrebno je uraditi možda male, ali značajne zahvate prije nego što potencijalni kupci pogledaju nekretninu.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Znamo da je dobra lokacija, raspored i veličina prostorija, blizina javnog prijevoza i stanje zgrade ono što znatno utječe na cijenu nekretnine. No, nije potrebno uložiti puno novca da bi vaša nekretnina dodatno dobila na cijeni i bila privlačna kupcima kao i vama samima.Gledano iz perspektive potencijalnog kupca nekretnina na prvi pogled mora biti prozračna, rasterećena od viška stvari i svijetla. Stoga prvo što trebate napraviti je da izbacite sav nepotreban namještaj i ostale stvari koje zagušuju prostor i čine ga vizualno manjim nego što u stvari jeste.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Skinite teške i tamne zavjese koje smanjuju dotok dnevnog svjetla u prostor. Također pojačajte umjetnu rasvjetu u onim prostorijama gdje nema dovoljno dnevnog svjetla. Ogledala reflektiraju svjetlost i vizualno povećavaju prostor pa bi bilo poželjno postaviti ogledalo na zid suprotno od dnevnog svjetla. Svijetli tonovi zidova i namještaja svakako su bolja opcija od tamnijih koji bi mogli vizualno smanjiti prostor.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Ako vaša nekretnina ima ozbiljne probleme s vlagom potrebno ih je sanirati na temeljit i kvalitetan način, a ne samo zamaskirati. Miris vlage neugodan je i intenzivan i mogao bi odmah na početku odbiti potencijalne kupce.Tijekom prodaje, nekretnina mora biti besprijekorno čista i uredna. Nerijetko se može primijetiti da fotografije u oglasima za prodaju nekretnina prikazuju neuredne prostorije (nepospremljene krevete, razbacanu odjeću, prljavo posuđe i slično) što djeluje odbojno na kupce.

 | Autor :

Posebno se potrudite da kupaonica i kuhinja budu čiste i bez osobnih stvari vidljivih kupcu. Nekretnina koju prodajete mora uvijek zadržavati ugodan i svjež miris. To se posebice odnosi na one stanove u kojima žive kućni ljubimci.Imate li mogućnosti za to, svakako bi bilo dobro promijeniti stolariju i ugraditi protuprovalna vrata. Time ćete zatno povisiti cijenu nekretnine, a nova stolarija smanjit će potrošnju grijanja, odnosno hlađenja što će ujedno i smanjiti udar na kućni budžet potencijalnog kupca. Ako su podne ologe dotrajale, a nemate mogućnosti zamijeniti ih novim premažite ih novim slojem boje ili laka.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.