LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Kretanje cijena

Prosječna cijena kvadrata u Zagrebu rasla i u rujnu, sad je 2079 eura

Godišnji rast cijena stanova je zabilježen u svim većim hrvatskim gradovima. Tako su u Rijeci i Osijeku cijene više za oko 6 i pol posto, dok su u Puli one rasle za oko 6 posto.
10. listopada 2019. u 12:28 0 komentara 952 prikaza
Na zagrebačkom tržištu cijene novogradnje kao u lipnju 2006.
Foto: Pixsell

Cijene stanova u Hrvatskoj rastu već 45 mjeseci uzastopce. Prosječna tražena cijena kvadrata stana u Zagrebu je u rujnu iznosila 2.079 eura, dok je u Splitu ona iznosila 2.866 eura.

nagrađena kuća london | Autor : LLI Design Foto: LLI Design

U ovom trenutku je na Njuškalu oglašeno 163 tisuće nekretnina. Prema novom istraživanju, tražene cijene nekretnina na prodaju pokazuju godišnji rast od 6 posto. Gledamo li zasebno samo stanove u Hrvatskoj, njihove tražene cijene pokazuju godišnji rast od 8 i pol posto, dok godišnji rast traženih cijena kuća u istom periodu bilježe rast od gotovo 4 posto.

zgrada | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Godišnji rast cijena stanova u Hrvatskoj izuzetno je ovisan o lokaciji, pa je tako u Zagrebu unazad 12 mjeseci zabilježen skok za oko 8 i pol posto i u rujnu je prosječna tražena cijena kvadrata stana tamo iznosila 2.079 eura. Istovremeno, Split bilježi rast traženih cijena za oko 5 posto. U rujnu je tamo prosječna cijena kvadrata stana iznosila 2.866 eura.

Godišnji rast cijena stanova je zabilježen u svim većim hrvatskim gradovima. Tako su u Rijeci i Osijeku cijene više za oko 6 i pol posto, dok su u Puli one rasle za oko 6 posto.

Stanar ili podstanar | Autor :

I dalje je uvjerljivo najskuplji hrvatski grad, što se cijena nekretnina tiče, Dubrovnik. Tamo je u rujnu prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 3.886 eura, što je za 2 posto više nego prije godinu dana. Prosječna tražena cijena kvadrata kuće s dvorištem, tamo je u prošlom mjesecu iznosila 4.724 eura.

Pri samom vrhu, što se godišnjeg skoka traženih cijena stanova tiče, nalaze se Koprivnica i Karlovac, gdje su cijene u godinu dana skočila za 12, odnosno 10 posto. Što se cijena kuća tiče, najveći godišnji rast cijena zabilježen je u Zaprešiću, gdje su tražene cijene skočila za čak 17 posto.

Kako smo već naglasili, u Gradu Zagrebu su cijene stanova u posljednjih 12 mjeseci skočile za 8 i pol posto, te je u rujnu tamo prosječna tražena cijena iznosila 2.079 eura. Gledamo li period posljednjih 48 mjeseci, tražene cijene stanova su u glavnom gradu porasle za čak 19 posto, a u odnosu na 2016. godinu za gotovo 29 posto.

Cijene i rast variraju od kvarta do kvarta. Tako je prosječna tražena cijena kvadrata stana na Maksimiru u rujnu iznosila 2.141 euro, što je za 4 posto više nego lani u rujnu. Istovremeno, Jarun bilježi skok traženih cijena stanova na godišnjoj razini za čak 13 posto. U rujnu je tamo prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 2.092 eura. Istovremeno, Vrbik bilježi rast cijena stanova za 15 posto, a Utrine za 10 posto.

U bolu Villa Giardino na Braču pravi je biser, a ima i krevet u kojem je spavao car Franjo Josip Iluzija Neka vaše male kupaonice postanu velike uz ove trikove
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.