skupi kvadrati

Novogradnja na rubnim dijelovima grada postiže više cijene od stanova u centru Zagreba

Njuškalo.hr
29.02.2024.
u 06:00

Zagrebački potres, koji je pokazao krhost starih zgrada, dodatno je povećao interes za novogradnjom pa danas svjedočimo cijenama kvadrata koje su na rubnim dijelovima grada više od onih u centru, što prije potresa ipak nije bio slučaj

Novogradnja, točnije stanovi u istoj, u Zagrebu i okolici oduvijek je tražena roba, prije svega jer je ima, u odnosu na potražnju, premalo. Zagrebački potres, koji je pokazao krhost starih zgrada, dodatno je povećao interes za novogradnjom pa danas svjedočimo cijenama kvadrata koje su na rubnim dijelovima grada više od onih u centru, što prije potresa ipak nije bio slučaj.

Podsused, 2500 - 2850 eura po kvadratu

Foto: Njuškalo.hr

U izgradnji je stambena zgrada u Podsusedu sa ukupno 12 stanova, odlična lokacija i prometna povezanost. Gradnja ABS konstrukcijom. Pregradni zidovi dupli knauf obostrano izolirani mineralnom vunom, termo fasada stiropor 15 cm, stubište izolirano, PVC stolarija sa tri stakla sa roletama - el. podizači, dizalice topline sa podnim grijanjem i hlađenjem,  parket hrast, protuprovalna i protupožarna vrata, unutarnja stolarija bijela, kupaonice s ugradbenim školjkama i kadama. Očekivani energetski certifikat A.

Dubrava, 3000 - 3300 eura po kvadratu

Foto: Njuškalo.hr

Projekt se nalazi u Dankovečkoj ulici - odvojak u samom centru Dubrave. U neposrednoj blizini nalaze se svi bitni sadržaji (vrtić, osnovna škola, srednja škola, gimnazija, tržnica Dubrava, policija, općina, pošta, crkva, kulturni centar Dubrava, dom zdravlja, dežurna ljekarna…). Tramvaj je udaljen svega 50 metara. Završetak izgradnje: jesen 2024.

 

Samobor, 3200 eura po kvadratu

Foto: Njuškalo.hr

U tijeku je izgradnja projekta u Samoboru, ulica Zlatka Price. Radi se o atraktivnoj lokaciji sa pogledom na šetnicu i riječicu Gradnu. Zadovoljava zahtjeve zgrade gotovo nulte energije nZEB (‘‘nearly zero-energy building‘‘), energetskog razreda A. Višestambena zgrada sastojat će se od jedne podzemne etaže - podruma, i tri nadzemne - prizemlja, kata i uvučenog kata. Na nultoj i prvoj razini će se nalaziti četiri jednosobna stana, dva dvosobna i dva trosobna, a na uvučenom katu će biti smješten jedan dvosoban i tri trosobna stana. Svakoj stambenoj jedinici omogućena je pritom povezanost s vanjskim prostorom, odnosno vrtom, lođom, terasom ili krovnom terasom. Podno grijanje bit će provučeno u svim prostorijama s digitalnim termostatom. Sustav grijanja preko visokoučinkovitog sustava preko dizalice topline koja osigurava manju potrošnju energije i niske troškove. Stanovi će posjedovati klima uređaj, a vanjska jedinica će biti smještena na ravnom krovu zgrade. Uz stanove je obavezna kupnja parkirnog mjesta.

Blato, 2790 eura po kvadratu

Foto: Njuškalo.hr

Zgrada se nalazi na atraktivnoj lokaciji: Karlovačka cesta 115, Blato, blizina Arena centra. Kvadratura stanova: od 43m2 do 109m2.
Dizajn zgrade: stanovi se protežu na 3 etaže uz prekrasan pogled na netaknutu prirodu. Uz svaki stan je obavezna kupnja vanjskog parkirnog mjesta pozicioniranih na sjevernom i južnom dijelu parcele. Svako parkirno mjesto ima bužir za mogućnost priključka na električnu energiju. Projekt je u fazi izgradnje. Planirani završetak gradnje: zima 2024.

Vukomerec, 2690 eura po kvadratu

Foto: Njuškalo.hr

Projekt novogradnje nalazi se u blizini svih sadržaja koji su važni za ugodan život. Armirano betonska konstrukcija. Pregradni zidovi: obostrano dvostruka gipskartonska ploča (knauf) + ispuna kamena vuna – 10cm debljine. ECTIS fasada: 15cm – stiropor. Ravni neprohodni krov: 30cm hidro i toplinska izolacija. Grijanje: plinsko etažno – podno ili radijatori. Hlađenje: klima uređaj u dnevnom boravku. Podne obloge po izboru kupca – parket ili keramika. Uulazna vrata: protuprovalna. Vanjska stolarija: troslojna PVC, izvana antracit – iznutra bijela. Kupaonica: izbor kada ili tuš kabina, keramika po izboru kupca. Parkirna mjesta: garažna ili vanjska nenatkrivena – računaju se prema koeficijentu 0.5 za garažno ili 0.25 za vanjsko parkirno mjesto. 16 garažnih parkirnih mjesta + 12 vanjskih parkirnih mjesta.

Komentara 5

DO
DocSlav
07:35 29.02.2024.

Zar ne bi trebalo biti "krhkost", a ne "krhost"?!?

TR
Tripoli
08:01 29.02.2024.

Nikad mi nije bila jasna potreba ljudi da žive u tim preskupim stambenim zajednicama kad za iste novce možeš živjet bezbrižno svoj na svome..ove mi liči na golubinjake

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije