Luksuzno zdanje

Našli smo najljepšu kuću u Gračanima, ima savršen pogled, bazen i vlastiti wellness

Foto: Njuškalo.hr
1/10
30.08.2024.
u 06:00

Velika pažnja je posvećena opremi i tehničkoj funkcionalnosti kuće i okućnice, od energetske učinkovitosti korištenjem toplinske izolacije i izvana i iznutra solarnih panela za proizvodnju električne energije, dvostrukih staklenih stijena s izo staklima za manje zagrijavanje direktnom sunčevom energijom, električnim vanjskim alu žaluzinama za zamračivanje i dodatnu zaštitu od ljetnog sunca

Agenti koji se bave prodajom nekretnina uvijek i iznova ističu kako Zagrebu nedostaje ekskluzivnih nekretnina i kažu da se one, ako je riječ o pravom luksuzu, u pravilu jako brzo prodaju, bez obzira na cijenu. Nedavno je na njuškalu osvanuo oglas za jednu zaista impresivnu kuću. Riječ je ekskluzivnoj modernoj niskoenergetskoj vili s unutarnjim bazenom i wellnessom koja se smjestila u podsljemenskoj zoni, u Gračanima.

Foto: Njuškalo.hr

Prodaje se prekrasna samostojeća urbana vila - kuća  u neposrednoj blizini Sljemenske žičare i šoping centra Meridijan 16. Južne orijentacije s otvorenim pogledom na okruženje ova kuća svojim korisnicima osigurava potpuni komfor, mir i privatnost van gradske vreve, a sa svim sadržajima potrebnim za ugodan boravak u neposrednoj blizini, ali s druge strane svega nekoliko minuta vožnje od samog centra grada Zagreba.

Foto: Njuškalo.hr

Kuća površine 440 m2 nalazi se na parceli površine 1100 m2 te je izvedena u nekoliko jasno definiranih cjelina - etaža koje kaskadno prate nagib terena i sjedinjuju se s okolnim terenom i funkcionalno uređenom okućnicom s obiljem zelenila. Uvućena je u parcelu dovoljno daleko od prometnice kako bi se osigurala veća privatnost te eliminirala buka s iste.

Uz južnu ogradu uz prometnicu nalaze se garaža s automatskim vratima pogodna za 2 vozila te nenatkrivena prilazna rampa za dodatna dva vozila. Ugodnim stubištem izvedenim u kamenu kroz efektno osvjetljeno i hortikulturirano prednje dvorište prilazi se kući.

Foto: Njuškalo.hr

U suterenu se nalazi ulazni prostor u koji se ulazi kroz stakleni vjetrobran. Ulazni prostor obiluje garderobnim ormarima te je u istome također diskretno smješten i gostinjski wc.
Efektnim i prostranim stubištem se iz suterena pristupa prizemlju koje je definirano kao dnevni prostor sačinjen od velikog open space prostora s dnevnim boravkomi blagovaonicom i kutom za biblioteku te malo zavučenom prostranom kuhinjom s poluotokom kao pultom za brze obroke. Iz kuhinje i blagovaonice se može pristupiti vanjskoj terasi zelenilom zaštićenoj od pogleda, a i sunca izvlačnom tendom na daljinsko upravljanje. Iz prostora kuhinje se također kroz "skrivena" motorizirana vrata putem prekidača pristupa velikoj prostoriji za tehniku koja je ujedno i vešeraj.

Foto: Njuškalo.hr

Na 1. katu se nalazi spavaći dio s ulaznim predprostorom (degažmanom), tri spavaće sobe s zajedničkom kupaonicom od koji je jedna trenutno opremljena kao walk-in garderoba. Na istoj etaži se nalazi prostor s bazenom, wellness prostorijom opremljenom saunom i masažnim stolom te zatvorenog prostora za sjedenje pored bazena i velike vanjske terase natkrivene bio pergolom na daljinsko upravljanje s efektnom led rasvjetom.

Na 4. etaži se nalazi master spavaća soba s vlastitom kupaonicom s tušem i kadom, dvije walk-in garderobe i izlazom na stražnji dio dvorišta koji je dijelom zapravo ozelenjeni krov iznad prostora bazena i wellnessa.

Foto: Njuškalo.hr

Velika pažnja je posvećena opremi i tehničkoj funkcionalnosti kuće i okućnice, od energetske učinkovitosti korištenjem toplinske izolacije i izvana i iznutra solarnih panela za proizvodnju električne energije, dvostrukih staklenih stijena s izo staklima za manje zagrijavanje direktnom sunčevom energijom, električnim vanjskim alu žaluzinama za zamračivanje i dodatnu zaštitu od ljetnog sunca, bio pergola na daljinsko upravljanje, vanjska rasvjeta s mogućnošću automatskog podešavanja paljenja i gašenja, podesivo automatsko zalijevanje travnjaka kao i zelenila u ulaznom atriju u suterenu.

Foto: Njuškalo.hr

Bazen je opremljen sa svom potrebnom tehnikom za filtriranje vode, zaštitnim tvrdim pokrovom protiv utapanja te dodatno vodenim topom za uzvodno plivanje te efektnim slapom za savršenu zvučnu kulisu. Prostor bazena i welnessa opremljen je ozvučenjem.
Prostor boravka i kuhinje opremljen je kvalitetnim i atraktivnim dizajnerskim namještajem Hrvatskog branda Prostoria.
Cijela kuća ima energetski učinkovito i ugodno podno grijanje te unutarnje klima jedinice za dodatno hlađenje kuće ljeti.

 

Komentara 1

TM
trade_mark
09:01 30.08.2024.

uuu, koji luksuz. posebno me pale ove jeftine plafonjere po zidovima i šoder u dnevnoj sobi u kojeg su jučer ukopali tri tegle da djeluje bogato i luksuzno. čista egzotika! hahahaha... janjevački luksuz, nema šta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije