VRUĆA BOJA

Volimo žuto!

Shuterstock
30.06.2017.
u 08:01

Ako ste mislili da ćete od žute poludjeti, gadno ste se prevarili!

Žuta je jedna od onih boja koje će oživjeti bilo koji prostor, pa čak i ako ju koristite u minimalnoj količini. Vedra, vibrantna, jarka, razbuđujuća... Ovo je boja hrabrih odluka i čvrstog stava. No, s njom je i lako pogriješiti.

Osnovno pravilo upotrebe žute boje u interijeru je: manje je više. S njom ne valja pretjerati. Odlučite se koji ćete komad namještaja odabrati u žutoj boji i s njime povežite nekoliko manjih komada ili dekoracija u istoj prostoriji. Primjerice, odaberete li žuti trosjed, izbjegavajte žute ukrasne jastuke - radije strateški postavite par žutih vaza na police ili žuti okvir za slike na zid nasuprot trosjedu.

Foto: Shuterstock

Poveznicu s drugom prostorijom možete lako ostvariti ako u njoj imate nekoliko žutih elemenata, npr. blagovaonske stolce ili samo set tanjura.

Žuta kuhinja? Ako mislite da ćete lako poludjeti od količine žutog, ograničite se na bojenje samo donjih ili gornjih fronti ormarića. Ili dodajte žutu pozadinu umjesto "običnih" pločica.

Foto: Shuterstock

Žute heksagonalne police sjajan su element mladenačkih interijera, a izgledaju posebno dopadljivo u kombinaciji s tirkiznim policama ili onima u boji fuksije. Takvu količinu žute upotpunite nekim žutim detaljem na stoliću za kavu: knjigom, keramičkom posudicom za bombone ili sličnom dekoracijom. Ponavljamo, manje je više.

Foto: Damask Love

Moderno uređeni stanovi najviše će imati koristi od korištenja kombinacije crne i žute boje. U tom slučaju zaboravite na druge boje i preostali namještaj i dekor zadržite u neutralnim ili nenametljivim tonovima. Crna visilica u obliku kaveza djeluje sjajno ispred žutog zida!

Foto: Shuterstock

Ako je prva stvar na koju pomislite kada se sjetite žute boje poštanski sandučić, moramo vas razuvjeriti! I žutih boja ima bezbroj nijansi! Umirujući zemljani tonovi, boja tamne cigle, smeđa, tamnozelena i bordo slažu se s oker žutom. Nježna boja s podtonom marelice ublažuje prostor i čini ga pozivajućim.

Foto: Shuterstock

Zavirite u našu foto-galeriju po inspiraciju:

1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije