Bitan faktor

Znate li zašto je najbolji izbor za kuhinju bijela boja?

Znate li zašto je najbolji izbor za kuhinju bijela boja?
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/2
11.10.2013.
u 00:07

Želite li biti posve u trendu, investirajte u onu izrađenu od kerrocka

Birajući kuhinju, većina nas usredotočuje se na njezinu funkcionalnost i, nažalost, na cijenu, a tek onda na materijal u kojem je izvedena te na boju. Spadate li među one koji misle da boja kuhinje nije bitan faktor, posebice ako je kuhinja fizički odvojena od ostatka doma, razmislite ponovno.

Naime, brojna su istraživanja pokazala da svaka prostorija u prostoru ima idealnu boju. Neke boje, poput zelene, mogu vas umiriti pa su dobar izbor za spavaće sobe, a druge boje, poput crvene, mogu potaknuti vašu strast i kreativnost. Za kuhinju je, tvrde eksperti, najbolji izbor – bijela! Iako vam se to čini na prvu možda pogrešnim jer bijelu je teško održavati, činjenica je da se u Hrvatskoj, kako su nam otkrili u jednom salonu namještaja, u 75 posto slučajeva kupuju upravo bijele kuhinje.

Zašto je tome tako? Zato što bijela boja priziva svježinu, čistoću i sreću, daje dojam većeg prostora i sjajno se slaže sa svim drugim komadima namještaja u domu. Tople boje poput crvene, žute ili narančaste dobar su izbor za dnevne boravke, ali ih je, kažu dizajneri, mudro izbjegavati u kuhinji jer te boje stimuliraju apetit pa ukućani jedu više.

Odlučite li se za kupnju, očito trendi, bijele kuhinje, pokušajte odabrati onu od medijapana – jest da je skuplji od iverala, ali se i puno lakše održava. Želite li biti posve u trendu, investirajte u onu izrađenu od kerrocka. Riječ je o materijalu izdržljivom na mehanička oštećenja, a budući da se lijeva, moguće je cijelu radnu plohu i sudoper izvesti u jednom komadu. Jedini nedostatak ovog materijala nove generacije jest visoka cijena, međutim, dizajneri uvjeravaju da, ako postavite kerrock, nećete požaliti. Druga stvar na koju valja paziti jest zidna obloga iznad štednjaka. Trenutačno je najtraženije kaljeno staklo. Pogađate, zbog lakog održavanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije