LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Zidove možete srediti sami, ali prije nanošenja boje napravite ovo sa zidovima

Iako se bojenje zidova čini jednostavnim, riječ je o nimalo lakom poslu, u kojemu se treba pridržavati nekoliko pravila, da bi se izbjegle moguće štete ili neželjen ishod na zidovima i stropu
18. lipnja 2020. u 10:00 0 komentara 3164 prikaza
Savjetujemo kako da se pripremite za bojenje zidova
Foto: Shutterstock

Toplo vrijeme i dugi dani, među ostalim, idealan su trenutak za soboslikarske radove, a upravo ovaj oblik uređenja doma ubraja se među one kojima građani pokušavaju prionuti sami, što kako bi uštedili novac, a što kako bi izrazili svoju kreativnost.

Iako se bojenje zidova čini jednostavnim, riječ je o nimalo lakom poslu, u kojemu se treba pridržavati nekoliko pravila, da bi se izbjegle moguće štete ili neželjen ishod na zidovima i stropu.

boje | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

– Same su pripreme najzahtjevniji dio cjelokupnog posla. Pražnjenje prostorije od svih stvari, zaštita površina koje nisu namijenjene bojanju, pomoću najlona, zatim oblaganje okvira oko prozora, utičnica i prekidača samoljepljivom trakom te skidanje stare boje i čišćenje površine spadaju u osnovnu pripremu - objasnili su iz tvrtke Adaptacije d.o.o., koja se, među ostalim radovima u domu, bavi i profesionalnim soboslikanjem.

bojenje | Autor : Ankica Juričević Foto: Ankica Juričević

Najfunkcionalniji redoslijed podrazumijeva da se prvo liče kutovi, a zatim zidovi te prvo strop, a zatim vertikalne površine. Kod odabira same boje zidova ne postoje neka posebna pravila, no one koji su odlučili sami ličiti svoj stan upozorava se da uzmu u obzir i boje svoga pokućstva kako bi sve skupa, po završetku radova, tvorilo stilski upotpunjenu cjelinu. Boja za zidove u prosjeku se suši jedan dan, nakon čega se u sobu može vratiti namještaj.

 

LG perilica u par poteza Isprobajte ovakav način pranja rublja - ekološki je i štedi novac! honka vikendica uvjerite se sami Drvena vikendica nadomak Zagreba projekt je u koji su vlasnici uložili srce i dušu. I napravili su jako dobar posao! kauč Novi dizajn Imate mali stan? Ovaj dizajnerski komad sve je što vam treba!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.