uradi sam projekt

Želite promjenu u dnevnom boravku? Ovo su ključne smjernice za interijer koji izgleda kao dizajnerski

IKEA
22.01.2024.
u 06:00

Mnogima omiljena prostorija zapravo je najlakša za transformaciju i uz ograničeni budžet i uz minimalne promjene. Ako ne znate od kuda krenuti, donosimo savjete stručnjaka koji će vam pomoći u toliko željenoj promjeni

Hladni zimski mjeseci izvrsni su za promjenu u domu, a najbolje, i najjednostavnije je, krenuti s malim promjenama u dnevnom boravku. Prostorija je to koju je lako transformirati i uz ograničeni budžet i uz minimalne promjene. Ako ne znate od kuda krenuti, donosimo savjete stručnjaka, dizajnera iz Ikee koji će vam pomoći u toliko željenoj promjeni.

Foto: IKEA

Prvo pravilo glasi: Kombinirajte materijale, tekstile i boje i tako postignite zabavnu i modernu verziju retro izgleda. Uz pametnu upotrebu namještaja jedna prostorija može se transformirati u zasebne prostore, dok se pametna rješenja za odlaganje neometano stapaju s ostatkom interijera. Rezultat je funkcionalan, no otkačen prostor za život tijekom cijelog i svakog dana.

Ako vas muči mali prostor, evo rješenja - Posegnite za namještajem s dodatnim prostorom za odlaganje. Strukturirani stolić s lako dostupnim policama ispod njega odlično je rješenje za odlaganje knjiga, igara ili igračaka. Umetci i dodaci kao što su košare, ladice i kutije skrivaju nered.

Foto: IKEA

Tekstili mogu biti nit vodilja koja povezuje sve ostale elemente prostorije. Upotrebom upadljivih nijansi i tekstura na ukrasnim jastucima i laganim dekama može se odrediti ton izgleda. Hrabar odabir uzoraka i boja prostoriji će pružiti kreativan, razigran i spontan ugođaj.

Elegantna sofa na razvlačenje postaje prostran krevet. Dodajte živahnu posteljinu i umjetnine iznad glave i spavanje će postati avantura u svijetu prepunom boje. Zanimljivi detalji privlače poglede i postaju zanimljiva i zabavna atrakcija u prostoriji. Iskoristite zidove za izlaganje omiljenih umjetnina, fotografija ili ukrasa te upotrijebite skrivene reflektore kako biste ih istakli.

Kako biste  maksimalno iskoristilimali prostor, odlučite se za višenamjenski namještaj kada god je to moguće. Upotrebom modularnih sustava iskoristit ćete prostor, a pri tome postići i zabavan izgled koji pokazuje osobnost.

Foto: IKEA

Poigrajte se s kontrastnim oblicima i materijalima. Upotrebom fotelja različitih stilova postići ćete povezan izgled eklektičnog stila. Sve povežite dodavanjem različitih tekstila s uzorcima koji dijele isti ton boja. Središnja točka kao što je zidna galerija ili upadljiv komad namještaja (primjerice šarena sofa na razvlačenje ili stropna lampa) privući će pozornost. Moguće je kombinirati različite dizajne, uzorke i motive, no nemojte zaboraviti smiriti eklektičan stil unutrašnjeg uređenja neutralnim bojama i praznim prostorima da bi se postigla vizualna harmonija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije