1470 DOLARA

Želite li u svom domu imati tapete koje je dizajnirala Kate Moss?

Simon Brown/Nikolai Von Bismarck
10.08.2017.
u 08:20

Ikona stila Kate Moss udružila se s kućom de Gournay koja proizvodi luksuzne tapete i kreirala dizajn koji krasi njenu kupaonicu londonskog stana

Kada netko spomene tapete, većini ljudi se smrači pred očima jer u glavi imaju sliku stana ih 60-ih u potpunosti prekrivenog tapetama, od ulaza do najudaljenijeg prozora, i naravno, svaka protorija ima drugačiji uzorak. Tapete su danas postale nezaobilazan dio modernog dizajna interijera, a koriste se u znatno drugačijoj svrsi nego nekada. Tako je sasvim dovoljno jedan zid ili čak samo dio zida "presvući" u tapete kako bi se dobio elegantan i sofisticiran izgled prostorije. One osiguravaju zanimljivost i dinamiku, a ako se odabere "pravi" uzorak, povećavaju i produbljuju prostor.

Personalizrane tapete postale su vrući hit među dizajnerima interijera, koji svojim klijentima žele osigurati nešto jedinstveno. Supermanekenka, ikona stila i trendsetterica Kate Moss nije zaobišla ni ovu opciju. Tako se udružila s engleskom kućom de Gournay koja stvara tapete i kreirala novi dizajn za uređenje interijera.

Rezultat je već postavljen u njenoj kupaonici u londonskom stanu, a dostupan je za kupnju bilo kome tko ga poželi imati u svom domu. Moss je odabrala plave tonove i uzorak cvijeta šumarice, poznatim i pod imenom anemona.

Foto: Simon Brown/Nikolai Von Bismarck

"Sumrak je moje omiljeno doba dana. Zamislite ljetnu večer, kada sve postane srebrno-plavo zbog mjesečine", Moss je otkrila za časopis Architectural Digest, predstavljajući svoj dizajn. Njime upravo dominiraju srebrno-plave nijanse cvijeta koji simbolizira sreću u grčkoj mitologiji.

Elegantno i sofisticirano dozirane tapete smještene su u niše zidnih obloga kupaonice, koju također krase art deco ormarići i dvostruki lavaboi na metalnom okviru. Moss je za sebe izjavila da voli spajati različite stilove i ere u jednu veliku mješavinu.

Foto: Simon Brown/Nikolai Von Bismarck

Eklektičan stil uređenja interijera primjenjuje u svakom svom domu, surađjući s dizajnericom interijera Katie Grove, koje je prethodno radila za nju kao osobna asistentica. No, ako ste mislili da suradnici vode glavnu riječ, prevarili ste se. "Ne želim reći da sam control reak, ali jesam", priznala je manekenka za časopis Architectural Digest.

Foto: Simon Brown/Nikolai Von Bismarck

Drummonds kada je smještena u sredinu kupaonice, kojom dominira kristalni luster Jamesa Worralla, srcoliki kamin te mnošto crno-bijelih fotografija, među kojima su portret manekenke Irvina Penna, te slike Elvisa, Elizabeth Taylor, Davida Bowieja i triptih Kate i pokojnog modnog dizajnera Alexandera McQueena.

Foto: Simon Brown/Nikolai Von Bismarck

Cijena Mossinih tapeta? Za jednu rolu široku skoro metar morat ćete izdvojiti 1470 američkih dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije