omiljena prostorija

Zbog ovih trendova u kupaonici ne možemo dočekati 2021.!

podovi
Thinkstock
21.12.2020.
u 14:48

Naglasak je na ugodnim površinama od prirodnih materijala koje se lako održavaju čistima

S 2020. godinom i pandemijom koja nas je natjerala na puno više boravka u kući, došlo je do promjene ponašanja. Počeli smo puno više brinuti o udobnosti, ali i čistoći doma. Kako je higijena i dalje na prvom mjestu, u kuhinjama i kupanicama prednost su počele dobivati površine koje se lako čiste. No, s krajem ove godine i pogledima punim nade u bolju 2021. napravili smo pregled trendova koji će dominirati u kupaonici sljedeće godine.

Foto: Arhiva

Lebedeći umivaonici

Takozvani lebdeći ili plutajući elementi bit će glavni hit u 2021. Štede prostor, olakšavaju čišćenje i daju na atraktivnosti. Ormariće za odlaganje na zidu možete koristiti okomito ili vodoravno, otvorene ili zatvorene, više ili niže - možete ih prilagoditi vlastitom prostoru i potrebama što je, morate priznati, sjajna stvar!

Foto: Promo fotografija

Pločice velikih dimenzija

U 2021. godini konačno ćemo se oprostiti od mozaičkih, sitnih pločica, barem kad su zidovi kupaonice u pitanju. Pokret prema pločicama većeg formata dobit će zamah u nadolazećoj godini, jer ovaj stil može imati velik utjecaj na prostor, prikazujući manje linija fuga. Pločice velikog formata daju luksuz, posebno u kombinaciji s prirodnim kamenom i materijalima koji vjerno imitiraju izgled.Osim toga, puno ih je lakše održavati čistima. Konkretno, očekujte da ćete vidjeti vertikalno i vodoravno naslagane linearne pločice velikih dimenzijma, modernog minimalističkog izgleda. Ove jednostavne instalacije također nadopunjuju boje pločica koje očekujemo vidjeti ove godine. Tople, privlačne neutralne i zemljane nijanse poput bež, žutosmeđe, smeđe steći će popularnost jer pružaju idealno okruženje za opuštanje, a kupaonici je upravo to jedna od zadaća.

Foto: pixabay

Ogledala s pozadinskim osvjetljenjem

Ogledala s pozadinskim osvjetljenjem najbolji su izbor za moderane kupaonice. Ova ugradbena značajka nudi ambijentalno osvjetljenje bez dodanih odsjaja na ogledalu. Birajte jednostavnije linije koje imaju ukrasu i funkcionalnu ulogu. Ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem stvara sjajni efekt na zidu dajući iluziju plutajućeg zrcala. Ovaj se efekt može koristiti za stvaranje žarišne točke ili isticanje teksturiranih zidnih površina.

Foto: Shutterstock

Kada za "namakanje"

Pandemija je samo povećala želju vlasnika za odmorom i opuštanjem, čineći kade za "namakanje" glavnim obilježjem kupaonice za godinu koja slijedi. Prema studiji trendova samostojeće kade s ravnim dnom bit će popularnije od modela s nogicama ili ukrasnim podlogama. Razlog tome svakako leži u činjenici da zauzimaju manje prostora, te da se svojim jednostavnim siluetama, posebno u bijeloj boji, odlično uklapaju u svaki stil uređenja. Odvojena kada i tuš i dalje su najpopularniji raspored kupaonica, a tuševi su i dalje sve veći.

podovi
1/7

Najbrža promjena - novi sloj boje

Svježi sloj boje nove boje uvelike osvježava prostor. Vrhunske boje za 2021. su živopisne i tople, idealan spoj za prostoriju u kojoj započinje i završava vaš dan. Bez obzira na boju koju odaberete, potražite nove trajne boje koje će vam pomoći da vaša kupaonica dulje ostane čišća. 2020. godine postignuti su mnogi pomaci u stvaranju higijenskih boja, otpornih na mrlje i sposobnih izdržati pandemijski motivirano čišćenje.

Veliki povratak kvarca

Kao jedan od najtvrđih prirodnih materijala, kvarc je otporan na ogrebotine i mrlje, a također je jednostavan za održavanje. Stoga ne čudi da je čak 74 posto dizajnera odabralo upravo kvarc kao idealan materijal za kupaonicu.

Foto: Promo

Pametni zahodi

Nekoć smatrani futurističkim i skupim luksuzom, pametni zahodi i bidei pronalaze istaknuto mjesto u postpandemijskoj kući. Toaleti su tradicionalno velika smetnja za čišćenje, ali postoji nekoliko vrijednih pomaka u ovoj kategoriji zbog kojih je život lakši i zdraviji. Pametni toaleti imaju komponente bez upotrebe ruku, poput samozatvarajućih poklopaca i ispiranja bez dodira. Još jedna značajka kojoj se veselimo je tehnologija samočišćenja. To uključuje svjetlost koja ubija bakterije ispod poklopca, unutarnje mehanizme koji  čiste i površine koje se ne lijepe. Ovakvi mehanizmi čistih su i jednostavnih linija, glatkih površina i instaliraju se na zid.

Foto: pixabay

Topli podovi

Keramičke i porculanske pločice nude niz jedinstvenih blagodati, poput trajnosti, hipoalergijskih svojstava, otpornosti na vlagu i bakterije, lakoće održavanja i čišćenja, zajedno sa širokim izborom stilskih uzoraka, boja i veličina koje možete izabrati. Očekujte da ćete u kupanici 2021. vidjeti keramičke i porculanske pločice koje oponašaju prirodne završne obloge od drveta. Ovakav izgled, nadahnui prirodom, u skladu je sa sve popularnijim organskim stilom koji pretendira dominirati u kuhinjama i kupaonicama. Za dodir topline, i bezbrižno hodanje bosih nogu očekuje se porast grijanih podova u kupaonicama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije