U OBITELJSKOJ KUĆI

Zavirite: elegantan i moderan stan od 120 m2 u Omišu

stan Omiš
Foto: Privatni album
1/12
29.12.2014.
u 12:00

Radi se o ugodno, jednostavno uređenom interijeru iz kojeg puca pogled na Brač

Splitska dizajnerica Liliana Lelas, primivši se uređenja stana svoje najbolje prijateljice, morala je odstupiti od svog prepoznatljiva potpisa u uređenju interijera. Tako je svoje karakteristično miješanje stilova zamijenila modernim namještajem ravnih linija, a umjesto različitih kolorističkih naglasaka, poput tapeta ili namještaja u boji, dominantne su boje bijela i siva.

Hladnoća koju mogu izazvati ravne linije i namještaj od bijelog sjajnog medijapana, razbijena je tirkiznom i žutom koje se javljaju u detaljima – jastučićima, stolnoj traci, sagu, mozaičnim zidom i detaljima u kupaonici... Te boje nisu odabrane slučajno – tirkizna je asocijacija na more i omišku plažu, a žuta na sunce.

Foto: Robert Demo

Fotelja Ala Piu’ dio je kolekcije Morbide Line, a odabrana je u tekstilnoj presvlaci

– Ušavši u prostor, nisam imala nikakve arhitektonske preinake, već samo uređenje interijera. Ruke su mi bile slobodne jer, s obzirom na dugogodišnje prijateljstvo, dvojbi nije bilo. Sve sam znala i nisu trebala pitanja – otkriva Liliana Lelas te dodaje kako je stan nadogradnja na obiteljskoj kući u Omišu.

Ima 120 četvornih metara i dobar pogled prema moru i Braču u daljini. Njegova je orijentacija sjever – jug.

Foto: Robert Demo
I barski podesivi stolci dio su kolekcije Doimo

Dio namještaja rađen je prema nacrtima dizajnerice Lelas i izrađen u stolarskoj radionici Rašin, a dio je kupljen gotov. Uspješno su kombinirani skupi i jeftini komadi namještaja, a dizajnerici se posebno sviđa panel na kojem je postavljen televizor jer se može po potrebi okretati.

Kad je riječ o rasvjeti, prostorom dominiraju Caboche, transparentne stropne lampe napravljene od polimetilmetakrilata i puhanog stakla čiji dizajn potpisuje slavna Španjolka Patrizia Urquela. Dio rasvjete je i ugradbeni, a dio ambijentalni. Uz dvosjede u dnevnom boravku, postavljena je i slavna fotelja Ala Piu’, a odabrana je prema materijalu koji bojama povezuje sunce i more. Kuhinja je izabrana iz Doimo kolekcije. Važan element u stanu je i šank oko kojeg se često okupljaju ukućani. Do njega je i stol za blagovanje većih dimenzija zbog česta druženja vlasnika s ovećim društvom.

Foto: Robert Demo
Spavaonica je jednostavna, bez suvišnog namještaja

Posebno su zanimljive u prostoru lagane i neopterećujuće stube koje vode do omanje galerije. Tu je smještena radna soba sa staklenim podom. Dizajnerica Liliana Lelas odabrala je dvije vrste stakla – prozirno je postavila uz rub radne sobe, a mutno staklo u središnji dio. Kroz staklo ulazi i dio svjetlosti u prostor, a optički se soba čini većom. Mutno staklo osigurava diskretnost prostoru. U većem dijelu stana na podu je postavljen parket. Prozori su zasjenjeni transparentnim laganim zavjesama.

>>Harmoničan stan: savršen spoj modernog i tradicionalnog stila uređenja

Komentara 2

OP
openheimer2
16:06 29.12.2014.

naprijed ivo!

Avatar ВеселинКубурићКанџија
ВеселинКубурићКанџија
14:25 29.12.2014.

Ne'am pojma, meni je mnogo lepsi stilski dizajn od ovog modernistickog. Nema dusu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije