LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Zavirili smo u vinsko carstvo Ca’ di Rajo

12. studenoga 2020. u 11:01 0 komentara 150 prikaza

Nakon tri sata vožnje od Zagreba stigli smo u pokrajinu Veneto. Jedna od najbogatijih talijanskih regija krije mnoga iznenađenja. Ovo je mjesto gdje se more gotovo naočigled spaja s Alpama. Dom je ovo jednom od najpopularnijih svjetskih pića – proseccu. Prava prosecca dolaze jedino iz ove regije. Petnaestak minuta vožnje od autoputa Trst – Venezia – Milano nalazi se bajkovito mjesto Piave. Već pri dolasku primjećujemo brojne vinograde u ovoj ravnici podno Alpa. Regija je ovo s raznim vremenskim prilikama, s puno vlage, no opet pogodna za uzgoj nekih od najboljih sorta na svijetu.

                 | Autor :

Jednu od najpoznatijih talijanskih vinskih oaza Ca’ di Rajo 2005. godine u pokrajini Veneto osnovala je cijenjena obitelj Cecchetto koja se proizvodnjom vina bavi od davne 1931. godine. Prvih 25 hektara posjeda oko današnje vinarije zasadio je djed Marino Cecchetto prije 60 godina. Desetljećima poslije, braća Simone, Alessio i Fabio udružili su svoja znanja te tako na prekrasnom imanju smještenom u srednjovjekovnom talijanskom selu na području Piave stvorili impozantnu proizvodnju od tri milijuna litara različitih vrsta vrhunskih vina. Polovica od ukupno 85 hektara današnjeg zemljišta nalazi se u Venetu, na području Piave, a preostali dio nalazi se u Furlaniji. 

 | Autor :

Moderno uređena vinarija Ca’ di Rajo svojim nesvakidašnjim konceptom spaja prošlost i budućnost te se savršeno uklapa uz jedinstvenu arhitekturu susjednih povijesnih zdanja kao što su crkva i toranj iz 10. stoljeća ili pak poznata Casa Convento i Tower of Rai iz 14. stoljeća.

 | Autor :

Tim ove vinarije koristi najinovativnije tehnologije proizvodnje vina. Cjelokupni zanimljivi koncept kvalitetne proizvodnje i impresivnog krajolika zaokružuje posebna Bellussera tehnika sadnje vinove loze. Tako je loza podignuta do četiri metra od tla i raspoređena u polukrug pa stoga biljka može rasti i širiti se oslobađajući svu snagu. Uz funkcionalnost, ova tehnika predstavlja i impresivni vizualni identitet specifičan za ovaj kraj koji zaista vrijedi doživjeti.

Upravo na jednom takvom druženju bili su i braća Bruno i Borna Medić koji su odrasli u gradu Poredenone, desetak minuta vožnje od Piave. Oni su se za vrijeme lockdowna odlučili na povratak u Hrvatsku. Ovi mladići istraživali su hrvatsko tržište i zaključili kako će upravo ovaj izniman prosecco brzo pronaći svoj uspješan put u Hrvatskoj. “Predstavljamo odličan proizvod koji će građane Hrvatske sigurno osvojiti i brzo postati sastavni dio njihovih druženja!“ – zaključio je Borna Medić.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.